kepçe kulak tedavisi

Kepçe Kulak Ameliyatı
Ameliyatı

Click to rate this post!
[Total: 27 Average: 4.9]

Kepçe kulak dediğimiz şey gelişim esnasında kulakların kıkırdaklarının dışarıya doğru gelişmesi ve kulakların kepçe bir hal alması, dışarıya doğru çıkıntılı bir hal almasıyla ortaya çıkmaktadır.

Bu işlemlerin sonucunda kepçe kulak ameliyatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kepçe kulak ameliyatları genellikle daha küçük yaştaki çocuklara uygulanabilmesine rağmen vaktini geçirmiş olan daha erişkin hastalara da uygulanabilmektedir. Kulakların kepçeleşmesi özellikle bayanlarda çok büyük bir sosyal problem haline gelebilmektedir.

Bunun nedeni saçlarını topladıkları zaman veya topuz yapıldığı zaman kulakların çok ciddi belirgin hale gelmesinden ötürü belli bir yaştan sonra bu kız çocuklarında 12 yaşından sonra bu sosyal bir problem haline gelmektedir ve bunun çözülmesi için devamlı anne babasına başvurmaktadırlar.

Kepçe kulak ameliyatı, günümüzde her 20 çocuktan birinde kepçe kulak görüldüğü için uygulanmaktadır. Ciddi bir rahatsızlık olmasa da estetik açıdan kötü bir görünümün ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Bu da insanların günlük yaşamlarında hem sosyal hem de psikolojik olarak çeşitli sorunlar yaşamalarına neden olmaktadır.

İletişime Geç


Öyle ki kulakların kepçeleşmesi probleminin çözümü aslına bakıldığında son derece basittir. Uygun dönemlerde yapıldığında insanların ve özellikle de çocukların yaşadıkları bir çok sıkıntının ortadan kaldırılmasında etkili olacaktır. Peki kepçe kulak ameliyatı nedir ve nasıl yapılır? Kepçe kulak ameliyatının tıp dilindeki ismi otoplastidir. Bu cerrahi işlem için bir çok teknik söz konusudur.

Günümüzde bu tekniklerin birbiri ile harmanlanarak kullanıldığını görmek mümkün olacaktır. Ameliyat yapılmadan önce kişilerin fiziksel muayenelerinin yapılması şarttır. Bu aşama sorunu tam olarak tanımlamak ve mevcut soruna uygun tekniği seçmek açısından çok büyük önem taşır. İkinci aşamada ise kulağın arka kısmından insizyon ile girilir.

Bu işlemle birlikte hastaların ihtiyaç duydukları kadar düzelme işlemi yapılacaktır. İşlemin dikişsiz olarak yapılması da mümkündür. Fakat genel olarak 3 aşama mevcuttur.

İlk aşama dikişler yardımıyla düzeltme, ikinci aşama kıkırdağın çıkarılması, 3. ve son aşama ise kıkırdak yapısının zayıflatılmasıdır. Elde edilen sonuçlarda %100 başarı oranı görülmektedir. Kişiler ömür boyunca estetik bir kulak yapısına sahip olmaktadır.

Kepçe Kulak Sorunu Nedir?

Günümüzün en sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri de kepçe kulak problemidir. Kafa ile kulak arasındaki açısının olması gerektiğinden çok daha fazla olması, bu sorunun en belirgin özelliklerinden biri olarak bilinmektedir.

Aslına bakıldığında halk arasında kulak büyüklüğü olarak bilinir. Fakat kepçe kulak sorunun kulak büyüklüğü ile hiç bir alakası yoktur. Sadece açısal bir problem olduğunu söylemek mümkündür.

Kepçe kulak genellikle insanların ilk doğduğu andan itibaren görülmektedir. İlk zamanlarda çok önemsenmese de ilerleyen dönemlerde çocukların fiziksel görünümlerinden dolayı çeşitli sosyal problemler ile karşılaşmasına sebebiyet verebilmektedir.

Özellikle de çocukların kendi fiziksel özelliklerini keşfetmeye başladığı dönemlerde çeşitli psikolojik sorunların ortaya çıkması da muhtemel olacaktır.

Öyle ki her çocuk için gelişim süreci çok önemli bir konudur. Herkes gibi onlar da estetik görünümlerinin çok iyi olmasını isterler.

Görünümün iyi olmadığı durumlarda ise asosyallik sorununun yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle kepçe kulak sorunu mümkün olduğunca en kısa sürede tedavi edilmelidir.

kepçe kulak ameliyatı

Sorunun bilinen tek tedavisi ise cerrahi yöntemlerdir. İlerleyen dönemlerde sıkıntı olmaması açısından, özellikle de çocuklar için okul öncesi dönemlerde yapılması daha doğru olacaktır.

Kepçe Kulak Sorununa
Ameliyatsız Çözüm Üretilebilir Mi?

Kepçelik sorunu estetik görünüm açısından, insanlara büyük sorunlar yaratmaktadır. Öyle ki bu rahatsızlığı gidermek amacıyla bazı tekniklerin geliştirildiği gözlemlenmiştir. Peki kepçe kulak sorununa ameliyatsız çözüm üretilebilir mi?

İple estetik cerrahi bir yöntem değildir. Bu yöntem sayesinde de kepçe kulak sorununun giderilmesi mümkün olacaktır. Bu ameliyatta kulağın üst kıkırdak bölgesine iğne yardımıyla medikal bir ip yerleştirilmektedir. Bu ip yardımıyla kalak sayvanı ve kafa arasındaki geniş açı giderilene kadar kadar kulak çekilir.

İğnenin girdiği alanlara küçük küçük bantlar yardımıyla kapatılarak günlük yaşamda sorun yaşanmaması sağlanmaktadır.

Kepçe Kulak Ameliyatı
İçin En İdeal Mevsim Hangisidir?

Ameliyatının yapılması için herhangi bir mevsim zorunluluğu yoktur. Her mevsimde uygulanması mümkündür. Fakat yaz aylarında kepçe kulak ameliyatı olunduğunda bazı konulara dikkat edilmesi şarttır.

Öyle ki özellikle de yaz aylarında bandaj ve bant kullanılmasından kaçınılmazı gerekmektedir. Çünkü sıcak havalarda kişiler fiziksel olarak kendilerini rahatsız hissedebilecektir.

Bu nedenle daha konforlu bir ameliyat süreci için genellikle ilkbahar, sonbahar ve kış mevsimlerinde yapılması çok daha faydalı olacaktır. Böylece sıcağa bağlı sıkıntıların yaşanılmasından da kaçınılması mümkün olacaktır.

Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir?

Günümüzde kulağın gelişmemesi veya kulak kepçesinin normalden büyük olması gibi pek çok nedenle kulak estetiği yapılmaktadır.

Kulağın kepçe olması de en çok rastlanan kulaktaki şekil bozukluklarındandır. Kepçe kulak sorunu herhangi bir işitme problemine yol açmamaktadır.Şekilsel bir bozukluktur. Tedavisi ise ameliyat yoluyla yapılmaktadır.

Kepçe kulak ameliyatı 6 yaş ve sonrasında yapılabilen bir ameliyattır. 6 yaşından sonra rahatlıkla yaptırılabilen bir operasyondur.

Genellikle 6 yaş civarında bu ameliyatın olması hem psikolojik olarak hem de ameliyat olarak çok daha kolay ve doğru bir harekettir. Küçük çocuklarda  psikolojik olarak çocuğu etkileyebilmektedir.

Arkadaşlarının kulakları ile kendininkilerini kıyas yaparak daha çok bir sorun oluşabilmektedir. Ve buna ek olarak da kulak kıkırdak yapıdan oluşan bir organ olduğu için kıkırdak her geçen zaman daha da sertleşmektedir.

Bu sebepler göz önüne alındığında ameliyatın 6 yaş civarında yapılması önerilmektedir.

İple Kepçe Kulak Ameliyatı Nedir?

Teknolojinin hızla ilerleyip gelişmesine paralel olarak, tıp alanında da her geçen gün yeni uygulamaların yapılması ve geliştirilmesi söz konusu olmuştur. Öyle ki ip ile keçe kulak ameliyatı da oldukça yeni bir teknik olarak bilinmektedir.

Mantıki açıdan bakıldığında yüz bölgesinden iple askı yapılması yöntemine dayanmaktadır.

Diğer cerrahi yöntemlere göre uygulaması daha az yapılmaktadır. Hem cerrahlar hem de hastalar tarafından çok fazla tercih edilen bir yöntem değildir.

kepçe kulak nedir

İple kepçe kulak ameliyatı tekniğinin uygulanması için uygun hastanın seçilmesi gerekecektir. İşlem aslına bakıldığında sanıldığından çok daha kolay bir şekilde uygulanmaktadır.

Genellikle lokal anestezi uygulanarak işleme geçilir. Ameliyat esnasında herhangi bir şekilde ağrı hissedilmesi mümkün değildir. İple yapılan ameliyat ortalama olarak 15 ya da 20 dakika boyunca sürmektedir. Ameliyat sonrasında da herhangi bir risk oluşma durumu söz konusu değildir.

Kepçe Kulak Ameliyat
Kimler İçin Doğru Ameliyattır?

Kepçe kulak sorununa sahip olan her birey aslına bakıldığında kepçe kulak ameliyatı için uygun adaylardır.

Öyle ki kulak sayvanı ve kafa arasında yer alan açı normalden çok daha geniş ise, kulak kepçesinin kıvrımları belirsiz ise, kulak çukurları normalden çok daha büyük ve genişse ve herhangi bir sağlık problemi yaşanmıyorsa otoplasti ameliyatının uygulanması mümkün olacaktır.

Kulak Kepçeliği Ameliyatı
Ağrılı Bir Ameliyat Mıdır?

Her ameliyat ağrılı bir süreci gerektirmektedir. Öyle ki kepçe kulak ameliyatında da belirli oranlarda ağrı hissedilmesi durumu kaçınılmaz olacaktır. Peki bu ağrılar ne zaman ve ne şekilde kendisini gösterir?

Ameliyatlar genellikle ilk 2 ya da 3 saat boyunca uyuşturucu ilacın etkisi altında kalınmaktadır. Bu ilacın etkisi geçmeye başladığında insanlar hafif şekilde seyreden cerrahi işlemlerin ağırlıklarına göre ağrı çekmeleri muhtemel bir durumdur.

Fakat genellikle kepçe kulak ameliyatı sonrasında ortaya çıkan ağrılar, insanların günlük yaşamlarını etkileyecek kadar şiddetli değildir. Böyle durumlarda ağrı kesici ilaçlar ile kısa sürede çözüm yaratmak mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra ise bir de kaşıntı hissetme durumu oluşabilir.

Böyle durumlarda komplikasyon oluşmaması açısından kulağa dokunmamaya özen gösterilmelidir.

Kepçe Kulak Ameliyatının
Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi kepçe kulak ameliyatında da belirli riskler söz konusu olacaktır. Bu risklerden biri ameliyat esnasında kanama durumudur.

Oluşan kanama korkulacak bir şey değildir. Uzman hekimler tarafından durdurulması mümkündür. Bu riskten ziyade asıl tehlikeli olan risk ise ameliyat sonrasında komplikasyon oluşması durumudur.

Komplikasyon oluşmaması için ameliyat sonrası takiplerin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Kulak ameliyatı esnasında ya da sonrasında oluşabilecek diğer bir risk ise asimetrik sıkıntının söz konusu olmasıdır. Yani her iki kulağın birbiri ile aynı oranda olmaması durumudur.

Böyle durumlarda yeniden cerrahi bir işlem gerekebilir. Bu nedenle kulak oranlarında dikkat edilmesinde fayda olacaktır.

kepçe kulak tedavisi

Kepçe Kulak Ameliyatının Olası Yan Etkileri Nelerdir?

Kepçe kulak ameliyatı genel ve bölgesel anestezi olmak üzere 2 şekilde yapılmaktadır. Anestezi tercihine genellikle hastanın durumuna göre karar verilmektedir.

Peki kepçe kulak ameliyatının olası yan etkileri nelerdir?

Kepçe kulak ameliyatının risk faktörü aslına bakıldığında çok düşüktür. Ameliyatın en erken dönemlerinde ödem ya da morluk gibi komplikasyonların oluşması muhtemel bir durumdur.

Eğer ameliyat sonrasında hasta kendisine dikkat etmezse ve sık sık kontrollere gidilmezse enfeksiyon kapma riski de oldukça yüksektir.

Bu riskler arasında genellikle dikişlerin açılması ve kanama gibi durumlar söz konusudur.

Fakat ameliyat sonrasında dikkatli davranıldığı takdirde çok nadir görülen bir yan etki olduğunu söylemek mümkün olacaktır.

Ameliyatın daha ileriki dönemlerinde ise kulağa  şekil vermek amacıyla konulan kalıcı dikişlerin açılarak, yeniden kulak kepçesi durumu ortaya çıkabilmektedir.

Bu da tıpkı diğer durumlar gibi çok nadir rastlanan bir durumdur. Böyle durumlar söz konusu olduğunda ameliyatın yeniden yapılması gerekecektir.

Kepçe Kulak Ameliyatlarında Anestezi Gerekiyor Mu ?

Kepçe kulak ameliyatları genellikle anestezi ile yapılmaktadır.

Fakat anestezi tekniği genellikle çok küçük çocuklar için kullanılmaktadır.

Büyük çocuklar ve yetişkin insanlar için yapılan kulak estetiği genellikle sakinleştiriciler ile ya da lokal anestezi yöntemiyle birlikte yapılmaktadır.

kepçe kulak tedavisi

Bunun yanı sıra ise uygun görüldüğü takdirde genel anestezi kullanılarak yapılması da söz konusu olabilmektedir.

kepçe kulak estetiği fiyatları

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrasında Kulaklarda Dikiş İzi Kalır Mı?

Oluşan sorunun giderilmesi için ameliyat son derece sağlıklı bir yöntemdir. Özellikle de elde edilen sonuçların kalıcı olması, hastaların çok daha estetik görünümlü bir hal almalarına yardımcı olmaktadır.

Fakat günümüzde en çok merak edilen konulardan biri de kepçe kulak ameliyatı sonrasında kulaklarda dikiş izi kalır mı ya da kalmaz gibi konulardır.

Cerrahi uzmanlardan elde edilen görüşlere göre otoplasti kesileri tamamen kulak arasında yer aldığından görülmesi mümkün değildir. Bu ameliyatta estetik dikişler yapılmaktadır. Zamana bağlı olarak dikiş yerlerindeki izler kaybolarak, tamamen normal haline geri dönecektir.

Kulak Estetiği Ameliyatı Sonrasında
Kulaklarda Dikiş İzi Kalır Mı?

Daha sonrasında bir alın bandı veya sporcuların taktığı ter bandajı gibi bir bandaj uyguluyoruz. Bu bandajı bir hafta gece gündüz, bir haftadan sonra sadece geceleri uyurken kulak yastığa takılmasın diye taktırıyoruz. Bu işlemden sonra hastalarımız genellikle çok fazla ağrı hissetmiyorlar. Ameliyatı cumartesi olduğunuz zaman pazartesi işinize dönebilirsiniz. Bu kadar hafif bir ameliyat. Ameliyattan sonra çok fazla istirahate gerek yok.Sadece hastalarımıza söylediğimiz üç haftalık bir periyotta kulağı tutup asılmayın .

Üç haftadan sonra kulak iyice sıkılaşıyor ve kulak normal olması gerektiği hale dönüyor. Genellikle erkek ve bayanlarda bu işlem aynı şekilde cereyan ediyor. Cins farkı gözetmiyor. Çocuklarda daha hızlı bir iyileşme ortaya çıkıyor. Üç haftadan sonra kulak iyice sıkılaşıyor ve kulak normal olması gerektiği hale dönüyor.
 

Genellikle erkek ve bayanlarda bu işlem aynı şekilde cereyan ediyor. Cins farkı gözetmiyor. Çocuklarda daha hızlı bir iyileşme ortaya çıkıyor. O yüzden küçük yaşta yapmanın daha çok faydası var. Kepçe kulak ameliyatları plastik cerrahinin kısa bir-bir buçuk saatte tamamlanan ve sonucunun çok fazla tatmin ettiği ameliyatlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

kepçe kulak estetik ameliyatı kimlere yapılır

Kepçe Kulak Ameliyatı
Sonuçları Nelerdir?

Ameliyatlar genellikle kesin sonuçlar üreten işlemlerdir. Fakat bazı özel durumların ya da olası yan etkilerin oluşması sonuçları kötü bir şekilde etkileyebilir. Bu etkilerin dışında ise çok daha kalıcı ve iyi sonuçlar elde etmek mümkün olacaktır.

Bu ameliyatın yapılması insan psikolojisi üzerinde de çok olumlu etkiler yarattığı gözlemlenmiştir. Daha estetik bir kulak ile daha özgüvenli kişiler olmak mümkün olacaktır. Bu nedenle kepçe kulak sorunu yaşayan herkesin mümkün olduğunca en erken evrede ameliyat sürecini gerçekleştirmeleri şarttır.

Kulak Estetiği Sonrasında
Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kepçe kulak estetiği söz konusu olduğunda mümkün olduğunca erken yaşlarda cerrahi işlemlerin uygulanması gerekecektir. Fakat bu estetiğin herhangi bir yaş sınırı yoktur.

İşlem yapılmasının ardından yaklaşık 10 gün süre boyunca dikişli yelere, yani açık yaraya pansuman yapılması gerekecektir. Uygulama yapılan bölgenin hijyenik kalmasına çok dikkat edilmesi şarttır. Bu nedenle ilk 10 gün boyunca sargı yapılması daha sağlıklı olacaktır.

10. gün sonunda yavaş yavaş iyileşme durumu söz konusu olacağından sargıların çıkarılarak, yaranın hava almasını sağlamak gerekmektedir.

Ameliyat esnasında olduğu gibi ameliyat sonrasında da bazı riskler söz konusu olabilir. Fakat söz konusu riskler kesinlikle tehlikeli değildir.

Öyle ki ameliyat sonrasında kulakta belirli bir miktar ödem oluşma riski vardır. Oluşması muhtemel olan ödemler, ameliyattan sonraki ikinci ya da üçüncü haftalarda belirli oranlarda düzelecek ve hastaya kesinlikle bir sıkıntı yaratmayacaktır.

Bunların haricinde ise  kulak ameliyatı sonrasında hastalık düzenli olarak takibe gelmeleri şarttır. Böylece olası tehlikeler önceden gözlemlenerek, çok daha kolay bir şekilde yok edilebilecektir.

Ameliyat sonrasında hastaların kulaklarına gelebilecek herhangi bir darbe durumunda kaçınmaları şarttır. Bu durumlar kanamalara ve dikişlerin açılmasına neden olabilmektedir.
 

Kepçe kulak, toplumda sık karşılaştığımız, etiolojisinde kalıtımın rol aldığı bir deformitedir. Kulak düzleminin kafatası ile yaptığı açısının 45 dereceden fazla olmasıdır.

Özellikle sosyal çevrenin olumsuz yaklaşımı nedeni ile oluşturacağı psikolojik etki dışında kişilerde herhangi bir sağlık sorununa yol açmaz.

Kıkırdak gelişiminin tamamlanması ile kepçe kulak ameliyatı en erken 5-6 yaşında yapılabilirken yaş için bir üst sınır yoktur.Operasyon hayatın her döneminde tercih edilebilir .Özellikle çocuklar üzerindeki psikolojik olumsuz etkisi antisosyal olmalarına ,ders başarılarının düşmesine yol açacağı için okul hayatına başlamadan önce kepçe kulak operasyonun yapılması önerilir.

Ameliyat çocuklara yapılacaksa genel anestezi ile yapılmaktadır. Yetişkinlere yapılacaksa da lokal anestezi tercih edilerek yapılmaktadır. Kulağın arkasından kesi açılarak ameliyat başlamaktadır.

Kulak kıkırdağı şekillendirilerek bu kesi ameliyat sonunda kapatılır. Hem kulak arkasında kalacağından hem de estetik dikiş ile kapatılacağından iz kalma gibi bir sorun yaşanmayacaktır.

Her ameliyatta olduğu gibi şişlik gibi sorunlar az da olsa olabilmektedir. Ortalama 2-3 hafta sonunda kulak iyileşmiş olacaktır. Dikişler alındıktan sonra 3-4 hafta daha kulağın şeklini bozmamak için elastik bandajlar kullanılmaya devam etmektedir.

Kulaktaki şekil bozukluklarının yanı sıra bir de kulağın doğuştan gelişmeme durumu saptanabilmektedir. Bu şekilde olan hastalar da kulak estetiği için talepte bulunmaktadırlar.

Bu tür bir sorun için kaburgadan alınan kıkırdak ve kemik dokuları ile özellikle kıkırdak kullanılarak kulak formuna getirilerek saçlı derinin altına yerleştirilmektedir.Bu operasyon 2 seanstan oluşmaktadır. Kulak 2. seansta deriden ayrılarak kulağın arkası açılmaktadır.

Bu operasyon oldukça dikkat gerektiren bir operasyondur. İyi bir sonuç elde etmek için iyi bir cerrah seçimi bu tür ameliyatlarda oldukça önemlidir. Bu ameliyat titizlikle yürütüldüğü takdirde kulağı gelişmeyen bir hasta için oluşturulan kulak ömür boyu hastaya uyum sağlayacaktır.

Kepçe kulak düzeltme ameliyatları en erken beş altı yaş civarında yapılabilir. Bunun nedeni şudur daha önceki yaşlarda kulağın gelişimi tamamlanmamıştır. Yani yeni doğduğunda bir çocukta kepçe kulak varsa ilerde bu kepçe kulak olabileceği anlamına gelmez.

Bu dönem içerisinde yapılan bilimsel çalışmalar, bazı bilimsel çalışmalarda kulağı vücuda yaklaştırıcı tedbirler almak özellikle doğumdan sonra ilk yirmi gün bir aylık dönemde kafaya bandaj uygulamasını iyi sonuçlandığı bildirilmiştir ancak bunun kendiliğinden mi yoksa bandajlamadan mı kaynaklandığına kesin bir karar verilememiştir bilimsel çalışmalarda. Bundan dolayı beş altı yaşından daha küçük yaşlarda bu işlemi yapmayı tercih etmiyoruz.

Kepçe kulak operasyonu erişkinlerde ve büyük çocuklarda lokal anestezi altında ,küçük çocuklarda genel anestezi altında yapılır.Yaklaşık 1 saat süren basit kısa bir işlemdir.Kulak arkasından girilerek kulak kıkırdağına ulaşılır ve özel dikişler ile kulağın vücuda yaklaştırılması sağlanır.

İşlemden sonra hasta aynı gün evine ,günlük yaşamına geri döner.Hem erken dönemde kıkırdağa konulan dikişlerin açılmaması ve kıkırdağın yerine kaynaması için hem de kıyafetlerimizi giyip çıkarırken yatarken vb. kulağımıza gelecek tramvalardan korumak için 2 hafta alın bandı kullandırılır.

7 gün sabah akşam 7 gün sadece geceleri kullanılması yeterlidir. Böylece yapılan işlem ile doğal kalıcı istenen sonuç elde edilmiş olur.

Kıkırdak gelişimini tamamlandığından sonra beş altı yaş civarında yapmamızın da sebebi şudur, çocuk okula başlamadan önce, ve arkadaşları tarafından dalga konusu olmadan önce bu işlemin yapılmasıyla çocuğun psikolojik ve sosyal topluma adaptasyonu çok daha üst düzeyde olabilmektedir.
Bu işlemin yapılması ile birlikte her hangi bir iz vs kalmamaktadır.Kulağın arkasından yapılan bir girişimdir ve kulağın arkasından girilerek kıkırdakların katlanması vasıtasıyla kulakların vücuda yaklaştırılması sağlanmaktadır. Bu sayede yapılan işlemlerle sonuç kalıcı olmaktadır. Ömür boyu kalıcı bir görünüm elde ekmek mümkün olabilmektedir.

Özellikle biz altmış yetmiş yaşlarına kadar hastalarda kepçe kulak ameliyatını istedikleri takdirde yapabilmekteyiz. Erişkin hastalarda en sık kullandığımız yöntem lokal anestezi yöntemidir. Kulağın arkasından yapılan özel lokal anestetiklerle kulak tamamen uyuşmakta ve işlem rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

Ancak aha küçük çocuklarda bu işlem genellikle genel anestezi altında yapılabilmektedir. Çünkü çocuğun lokal anestezi ile durması söz konusu değildir ameliyat esnasında bu işlemleri de genel anestezi ile yapabilmekteyiz. Sonuç itibariyle bizim önerimiz herhangi çocukta kepçe kulak problemi varsa beş altı yaş civarında okula başlamadan önce bu işin hallettirilmesi ve çocuğun sosyal yaşamının etkilenmemesinin sağlanmasıdır.

Yorumlar

77 Comments to “ Kepçe Kulak Nedir? Kepçe Kulak Ameliyatı”
  1. Çağatay says :Cevapla

    Merhaba. Kulaklarımda doğuştan şekilsel bozukluk var. Bunlari düzeltmek için ameliyat olmak istiyorum. Erdem bey acaba bu sekil bozukluğunu düzeltme islemi de kepce kulak ameliyati kategorisine mi girmektedir, nasil bir yol izlemeliyim bu operasyon icin?

  2. meryem says :Cevapla

    kepçe kulak ameliyatı sonrası hastayı ne gibi bir süreç bekliyor? Erdem bey acaba kepçe kulak amliyatı olsam işe dönme sürem, iyileşme sürem ne kadar olur? Herhangi uzun süreli ağrı hisseder miyim? En çok aklımda soru oluşturan da işitme problemi herhangi bir işitme sorunu oluşur mu merak ediyorum.

    1. medyam hanım bu husustaki bilgi videolarını size gönderdim. Aradığınız bütün soruların cevabını bulacağınızı düşünüyorum

  3. hüseyin says :Cevapla

    kepçe kulak ameliyatı olacağım. Ama yaşım 35 ve bu yaşta kepçe kulak ameliyatı olunabilir mi? Ayrıca kepçe kulak ameliyatı sonrasında yaşım gereği sağlık sorunları, normalden fazla ağrı, acı veya işitme kaybı gibi problemler oluşabilir mi?

    1. merhaba hüseyin bey tabiki olabilirsiniz. Size mail olarak kepçe kulak ve estetik ameliyatlarla lakalı bilgi ve video gönderim.

  4. serhat says :Cevapla

    merhaba geçtiğimiz yıl kepçe kulak ameliyatı oldum. Kulağım normal boyutuna getirildi. Fakat ara sıra ağrı sızı hissediyorum. Bu sorunun sebebi ne olabilir, bayağı zaman geçti bu şekilde ağrı sızı oluşması normal mi acaba?

    1. Serhat bey merhaba bu hususta bilgilendirme mailini size gönderdim. Ayrıca kepçe kulak estetiği ile alakalı başka bilgilerde gönderildi.

  5. Serkan says :Cevapla

    Hocam merhabalar. Ben kepçe kulak ameliyatı olmak istiyorum. Fiyat hakkında bana bilgi verebilirmisinz. Bir de ameliyattan kaç gün sonra işime geri dönebilirim ?

    1. Merhaba serkan bey kepçe kulak ameliyatı ile alakalı fiyat bilgileri ve diğer bilgiler size mail olarak gönderildi. Diğer sorularınız için bize 0212213 57 00 numaralı telefonumuzda ulaşabilirsiniz.

    2. Merhaba Cevat bey Kepçe kulak ameliyatı ve iletişim bilgilerimiz size mail olarak gönderildi.. Bize 0 212 213 57 00 nolu telefondan veya http://www.drerdemguven.com sitesinden ulaşarak ücretsiz muayene randevusu alabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP