erkeklerde meme büyümesi tedavisi

Jinekomasti
Nedir?

Click to rate this post!
[Total: 98 Average: 4.9]

Jinekomasti, anne karnında erkek kız cinsiyet ayrımı oluşmadan önce erkeklerde de meme oluşumu görülmektedir. Erkeklerin sahip oldukları meme bezleri fark edilir değildir. Küçük ve gelişmemiş yapıdadırlar. Erkeklerdeki meme dokusunun kadınlardaki gibi büyüyüp gelişmeye başlaması erkekte meme büyümesi durumunu oluşturmaktadır.

Jinekomasti genellikle belirli sebeplere bağlı olarak tek veya çift göğüste görülme durumundadır. Bu durum erkeklerde oldukça sık görülmektedir. Erkeklerin sahip olduğu jinekomasti problemi çoğunlukla hayatlarını etki altına alabilecek bir buhran yaratmaktadır.

Erkek psikolojisinde çok etkili olan bu durum öncelikle meme uçlarından başlamaktadır. Daha sonrasında göğüs çevresinde sert ve şişik bir yapı oluşumuna sebebiyet vermektedir. Erkekte meme büyümesi vakalarının büyük bir çoğunluğu tek göğüs üzerinde görülmekte vakaların sadece yarısı çift göğüs üzerinde etkili olmaktadır.

Erkekte meme büyümesi genellikle genç ve yaşlı erkeklerde yaygın hale gelmiş bir hastalıktır. Bu rahatsızlığın erkeklerde görülme olanı oldukça yüksek olan %30 seviyesindedir. Bazı durumlarda obez hastalarda görülen psödoginekomasti ile karıştırılmakta olan jinekomasti bir çok açıdan psödoginekomasti ile ayrımlara sahiptir.

İletişime Geç


Psödoginekomasti de görüldüğü gibi yağ dokusu üzerinde değil, glandüler doku üzerinde oluşmaktadır. İlerlememiş durumlarda hastalık bazı ilaç tedavileri ile durdurulabilir hale gelmektedir. Jinekomasti kendi içerisinde glandüler jinekomasti, yağlı jinekomasti ve karışık tip olacak şekilde üçe ayrılmaktadır. Bebeklik döneminden itibaren oluşabilen bir durum da olabilirken bazen bir takım tıbbi sorunlara bağlı olarak gelişebilmektedir.

Erkekte meme büyümesi çoğunlukla ciddi sonuçları olan bir hastalık değildir fakat bazen ağrı ve acı durumunu hastalara yaşatmaktadır. Ergenlik döneminde oluşan bu problem zaman geçtikçe yaklaşık 1 2 yıl içerisinde düzelme göstermektedir. Bu sebepten ergenlik döneminde oluşan jinekomasti problemine doktorlar tarafından ameliyatlı müdahale çoğunlukla önerilmemektedir.

Psikolojik buhran sebebiyle bu konuda baskı yapan 18 yaş altı çocuklara ilaçlı tedavi uygulanmaktadır. Erkekte meme büyümesi genç yaşlarda görüldüğünde erkekler üzerinde psikolojik baskı yaratmaktadır. Kadınsı bir görünüm oluşumuna sebebiyet vermesi gerekçesiyle bu hastalıktan şikayet eden kişiler direk olarak tedavi yöntemlerine başvurmaktadırlar. Beslenmenin ve kilo kaybının da önemli etki yarattığı jinekomasti ameliyatı ile veya ilaçla giderilmesi mümkün bir hastalık sayılmaktadır.

Jinekomasti lokal ya da genel anestezi ile yapılabilmektedir. Gerekirse işleme yağ alma da eklenebilir. vücut geliştirme eğer memeler aşırı derecede büyük ise, meme dokusu ile derinin de çıkarılması gerekecektir.

 

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir ?

Erkekte meme büyümesi meme dokusunda seyreden bir problem olduğu için tek bir memede veya iki memede de birden görülebilmektedir. Jinekomasti belirtisi meme ucu çevresinde görülen şişliktir. Meme ucu çevresinde görülen bu şişlik çoğunlukla meme başındaki büyüme ile başlamaktadır. Bu şişlik durumuna ek olarak sonra ortaya çıkan belirti akıntı problemi olmaktadır.

Memeler giderek daha fazla genişlemeye başlamakta ve akıntı probleminde artış görülebilmektedir. Her hasta erkekte meme büyümesi problemi yaşarken ağrı hissetmese de belirtiler arasında ağrı problemi de görülmektedir. Hastalar meme çevresine dokunduğunda sertlik hissetmektedirler. Meme ucu ve çevresinde bazı dökülmeler meydana gelebilmektedir. Özellikle meme ucunda başlayan bu dökülmeler zamanla bütün göğüs çevresine yayılabilmektedir.

Göğüs ucunda koyu renkte kanamalar oluşabilmekte ve artan hassasiyet sebebiyle göğüsler sızlayabilmektedir. Bazı durumlarda özellikle spor ile uğraşan hastaların göğüs kası çalışmaları sebebiyle şişen göğüs kaslarını jinekomasti problemi ile karıştırıp doktora başvurmalar yaşanabilmektedir.

Göğüs kasının şişmesi ile meme dokusunda şişlik oluşması aynı durum değildir. Obez hastaların yağları sebebiyle meme sarkması problemini ile karıştırdıkları görülmektedir. Fakat bu durum memelerin büyümesi ile ilgisizdir. Göğüs obez hastalarda yağlanma sebebiyle büyümekte ve bir süre sonra ağırlığın yer çekimine bağlı olarak sarkmaya dönmesi görülmektedir. Erkeklerde jinekomasti ile oluşan meme dokusu sert ve kadın göğsüne benzemektedir.

jinekomasti tedavisi

Erkekte Meme Büyümesi Nasıl Anlaşılır?

Jinekomasti erkeklerde meydana gelen meme büyümesi problemine denilmektedir. Bu sorunun çeşitli nedenleri vardır. Peki jinekomasti nasıl anlaşılır? Jinekomasti teşhisi koymak zor mu?

Memenin aşırı büyümesi sorununun temel nedeni aslına bakıldığında süt bezlerinde meydana gelen şişkinlik problemidir. Öyle ki bunun haricinde memelerde herhangi bir büyüklük sorunu hissediliyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurulması gerekmektedir.

Normal hayatta ise kişiler bu sorunu yaşadıkları anlamak için ayna karşısına geçerek, kendilerine iyi bakmaları gerekecektir. Öyle ki meme bölgesinde anormal bir büyüme gözlemlenmişse erkekte meme büyümesi sorunundan şüphe edilmesi gerekmektedir.

İkinci aşamada ise meme bölgesinin kasılarak, yeniden kontrol edilmesi ve büyüklükten emin olunması gerekecektir. Dokunma esnasında ne kadar çok yağ dokusu hissediliyorsa o kadar fazla jinekomasti yani meme büyüme sorunu olduğundan şüphe edilmesi gerekmektedir.

jinekomasti ameliyatı fiyatları

Erkekte Meme Büyümesi Nedenleri Nelerdir ?

Jinekomasti çoğunlukla ergenlik döneminde hormonal bozukluklar sebebiyle büyüme, şişme ve hassasiyet gösterse de bu dönemde oluşan jinekomasti problemleri kalıcı değildir. Ergenlik dönemi geçmesine rağmen geçmeyen durum değerlendirmeye alınmaktadır.

Ergenlik döneminde olmayan hastalarda hormona bağlı jinekomasti problemi oluşumu normaldir. Özellikle ergenlik döneminde fazla kilo problemi yaşayan kişilerde daha sık görülebilmektedir. Genellikle hormonsal kaynaklı oluşan jinekomasti probleminin bir hastada direkt olarak neden oluştuğu bilinmemektedir.

Genel olarak oluşmasının sebepleri; testosteron azlığı, östrojen hormonunda artış gözlemlenmesi ve bu durumlara bağlı olarak gelişen hastalıklardır. Bazı durumlarda eroin alkol gibi zararlı maddelerin kullanımı erkekte memenin büyümesine sebebiyet verebilmektedir. Akciğer hastalıkları, troid bozuklukları ve böbrek yetmezliği gibi ciddi hastalıklar büyümesine destek vermektedir.

Şişmanlık jinekomasti için birebir alt yapı sağlamakta salgılanan östrojen hormonun artması ile meme boyutlarında büyüme görülmektedir. Yeni doğan bebeklerde de östrojen hormonun plasenta üzerinden bebeğe geçmesi ile görülmektedir. Bu durum doğumdan 2 3 hafta sonrasında iyileşmeye başlamaktadır.

Yaşlılık döneminde yaşlandıkça daha erkekler daha az erkeklik hormonu salgıladıkları için bu problemle karşılaşmaları mümkündür. Özellikle yaşlılık döneminde aşırı kilo problemi yaşayan kişilerin jinekomasti problemi ile karşılaşma riski daha fazla olmaktadır. Bazı durumlarda kullanılan ilaçlar jinekomastinin oluşmasına sebebiyet verebilmektedir.

Jinekomasti
Hangi Yaş Aralığında Görülür?

Jinekomasti rahatsızlığının yediden yetmişe herkeste görülmesi mümkündür. Özellikle de yeni doğan bebeklerde annelerden gelen östrojen hormonlarındaki artış meme büyümesi probleminin yaşanmasına neden olmaktadır. Fakat bu sorun genellikle bir kaç hafta içerisinde gerileme gösterir.

Bu dönemin yanı sıra ise ergenlik dönemlerinin yaşı olarak bilinen 13 ile 15 yaş arası erkeklerde görülmesi muhtemeldir. Bu dönemdeki çocuklarda jinekomasti gelişimi yine bir kaç yıl içerisinde gelişime bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Jinekomasti rahatsızlığı 17 yaş aralığı yani gelişimin tamamlandığı dönemlerde genç yaştaki kişilere göre çok daha az görülmektedir. Fakat ileriki dönemlerde erkeklik hormonunun azalması, bu rahatsızlık ile karşı karşıya gelinmesine neden olacaktır. Olgun insanların ise daha büyük bir bölümünde jinekomasti görülmesi mümkündür.

Öyle ki erişkin insanlarda her iki memenin de büyümesi muhtemeldir. Bu dönemlerde meydana genel jinekomasti rahatsızlığı memelerde ağrının ve hassas bir yapının oluşmasına neden olmaktadır.

Erkekte Meme Büyümesine
Oluşumuna Sebebiyet Veren İlaçlar

Primabolan: Özellikle spor ile uğraşan kimseler bu ilaç ile kaslarının yoğunluğunu arttırmayı hedeflemekte ve ilaç takviyesi ile kısa sürede sonuç almak isteyerek meme büyümesine en büyük sebebiyeti doğurabilen bu ilacın kullanımını yapmaktadır. Sporcularda görülen jinekomasti probleminin büyük bir kısmı ilaç takviyesi ile kas geliştirmeyi hedefleyen ve uzun süreli ilaç kullanan kimselerde görülmektedir.

Mide İlacı Olan Cimetidin: Yan etkileri arasında meme büyümesine sebebiyet verdiği doğrulanan bu ilaç uzun süreli kullanım sonrası bu problemle karşılaşma oranını arttırmaktadır.

Sustanon: Sporcuların en çok kullandığı ilaçlar arasında yer alan sustanon androjen etkili olup ilacın uzun süreli kullanımında meme büyümesi problemi ile karşılaşmak mümkündür. Primabolan ilacına oranla daha hızlı kas yapma etkisi bulunan bu ilacın sporcular arasında kullanımı oldukça fazladır.

Antidepresan İlaçları: Psikolojik problemlerle uğraşan hastaların doktor tarafından tavsiye edilen ve buna bağlı olarak kullanılan ilaçların bazılarında yan etki olarak meme büyümesi; jinekomasti oluşumu bulunmaktadır. Bu ilaçlar özellikle doktor kontrolünde kullanılıp tek başına kullanılmamalı ve yan etkiler gözlemlendiğinde doktora başvurulmalıdır.

Anapolan: Bu ilacın kullanımı dahilinde hızlı bir şekilde kilo alma ve kas gelişiminde anormal hızlanma görülmektedir. Bu ilaç steroidler arasında en güçlü etkiye sahip ilaçlardan bir tanesi olup tehlike bakımından en tehlikelisidir. Anormal şekilde kas büyümesine destek veren bu ilaç meme büyümesine sebebiyet vermektedir.

Jinekomasti Ameliyatlarında
Hangi Yöntemler Kullanılmaktadır?

Jinekomasti ameliyatları temel olarak deri çıkarılması gereken ve çıkarılmaması gereken ameliyatlar olarak ikiye ayrılabilir.

Özellikle jinekomastinin %80 nedeni göğüsteki yağ birikimidir. Diğer %20 lik kısımda göğüs bölgesinde meme dokusunda artış olabilir ve bu tip işlemlerde farklı bir teknik uygulama ihtiyacı ortaya çıkar.

Jinekomastinin evresine göre özellikle ilk 4 evrede uygulanabilen tedavi yöntemi vaser liposuction tedavisidir. Günümüzdeki teknolojisi en gelişmiş liposuction yöntemlerinden olan vaser liposuction yönteminde göğüs kenarındaki 2 mm lik bir bölgeden gerilerek göğüs içindeki yağ dokusu ses dalgaları yardımıyla eritilir yani bu ultrasonik liposuction adı verilen sistemde ses dalgalarıyla eritilen yağ dokusu daha sonra özel kanirler vasıtasıyla dışarıya doğru aspire edilerek alınır. Bu şekilde göğüsün içinde biriken yağ dokusu boşaltılır.

Jinekomasti dediğimiz dışarıya doğruluşmuş olan meme görüntüsü normal erkek göğüsüm şekline döndürülür.

Yağ Dokusu

Bu şekilde alınmış olan dokular yağ dokusu çok ileri derecede yani 30 kilo ve üzerinde kilo alımı olmazsa tekrar etmesi mümkün değildir. 30 kilo alınsa dahi eskisi gibi bayan memesi şekline dönüşmez normal bir yağ birikimi şekline dönüşür. Bundan dolayı jinekomasti ameliyatları başarılı ve uzun süre sonuç veren ameliyatlardan bir tanesidir.

Bunun yanında eğer hastamızda meme dokusu baskınlığı varsaki bu durumu tespit etmek için ameliyat öncesinde ultrason yardımıyla yağ dokusundan mı oluştuğu yoksa meme dokusundan mı oluştuğu tespit edilebilir.

Meme dokusundan oluşan jinekomastilerde meme ucunun alt kısmından girilerek yaklaşık olarak 2cm lik bir bölgeden bu oluşmuş olan meme dokusu tamamiyle çıkartılabilir ve bu şekilde jinekomasti tedavisi yapılabilir.

Bazı hastalarda kombine olarak hem meme dokusu mevcut olur hemde etrafında yağ dokusu birikimi vardır. Bu hastalarda öncelikli olarak vaser liposuctionla küçültülebilecek bölge küçültülür ve geride kalan meme dokusu meme ucundaki çok küçük bir bölgeden gerilerek çıkartılır.

Kombine tedavimi normal tedavimi yapılacağı ameliyat öncesi yapılacak ultrason tekniğiyle ortaya konulabilir.

Deri Bölgesinde Fazlalık Olan Hastalar

Bunun yanında özellikle deri bölgesinde fazlalık olan hastalardaki bu ileri evre jinekomasti dediğimiz kadın memesine benzeyen bir görüntüye sahip hastalarda yapılır. Bu hastalar özellikle ileri derecede kilo kaybına uğrayan hastalar veya mide küçültme tüp mide ameliyatları geçirip 40 – 50 kilo veren hastalarda daha çok görülüyor.

Bol miktarda deri fazlalığı ve ileri derecede sarkık bir meme görüntüsü mevcuttur. Bu hastalarda özellikle deriden geniş çıkarılma ihtiyacı vardır. Hastanın vücut yapısına görüntüsüne göre bu hastalara deride küçültme işlemiyle birlikte içeride mevcut olan dokunun azaltılmasıyla kombine girişimlerle erkekte meme büyümesi düzeltilir.

jinekomasti nedir

Jinekomasti ameliyatlarından sonra eğer ameliyat başarılı geçmiş ve iyi yapılmışsa ömür boyu kalıcı sonuçlar alınır.

Jinekomasti
Nasıl Sınıflandırılmaktadır?

Bu hastalık kendi içinde evrelere ayrılmakta ve evrelere göre tedavi yöntemi ile problem ortadan kaldırılmaktadır. Jinekomasti probleminin ilk evresi birinci evre olarak adlandırılmaktadır; birinci evrede hastanın göğüs derisinde herhangi bir sarkma ve gevşeme problemi görülmemektedir, yaşanılan göğüs büyüklüğü sınırları geniş değildir.

Birinci evreyi takiben gelişen ikinci evre jinekomasti probleminde göğüs kadın göğsünden farksız bir görünüme sahiptir. İkinci evrede de göğüste herhangi bir sarkma problemi yaşanmamaktadır. Üçüncü evrede görülen meme genişlemesi bir cerrahi dokunuşun şart olduğu evredir. Dördüncü evre son evre olup hastalık dördüncü evrede en ileri seviyeye gelmekte gerçek büyük bir kadın memesi görünümü almaktadır.

Glandüler
Jinekomasti Nedir?

Glandüler jinekomasti genel olarak gerçek meme dokusunun salgılanması anlamına gelmektedir. Jinekomastinin bu türünde sert meme dokusu daha çok ön plandadır. Erkekler açısından estetik görünümleri son derece kötüdür. Görünümün düzeltilmesi için cerrahi işlemler gerekir.

Mikst Tip
Jinekomasti Nedir?

Mikst Tip jinekomastide genellikle hem memenin sert dokusunda fazlalık söz konusudur hem de meme içindeki yağ dokusunda bir fazlalık mevcuttur. Öyle ki erkeklerin meme bölgesinde şişkin bir görünüm oluşmasına sebebiyet verdiğinden son derece rahatsız edici bir türdür.

Görünümün düzgünleşmesi, yani normal erkek memesi görünümü elde edilmesi için cerrahi operasyonlara ihtiyaç duyulacaktır. Bu tarz operasyonlarda fazla dokunun alınması işlemleri yapılır.

Erkekte Meme Büyümesi
Hastalar Üzerinde Nasıl Bir Etki Oluşturmaktadır?

Erkeklerde rastlanılan bu hastalık hastalar üzerinde psikolojik ve fizyolojik etkiler barındırmaktadır. Ergenlik döneminde bir genç bu hastalık ile karşılaştığında arkadaşları ile iç içe olmaktan kaçınabilmekte giyim kuşam konusunda zorluklar yaşamaktadır. Bu problem sebebiyle ergenlik dönemindeki bir hasta geçebilme ihtimali olan jinekomasti sebebiyle karamsar ve kendinden utanma problemi yaşayabilmektedir.

Genç bir çocuğun özellikle ergenlik döneminde olan bir çocuğun kendini bu denli kapatması ilerleyen dönemlerde hastalık geçse dahi kalıcı etkiler bırakabilen psikolojik rahatsızlıklar yaşamasına sebebiyet vermektedir. Kendini ifade etmekten kaçınan veya ifade zorluğu yaşayabilen ergenlik dönemindeki hastaların geçme ihtimali olan bir hastalık hayatlarında büyük iz bırakabilmektedir.

Hastanın çeşitli psikolojik sorunlar ile uğraşmasına sebep olabilen jinekomasti problemi bazı durumlarda hastanın daha ergenlik döneminde iken acele edip jinekomasti ameliyatı olmak istemesine neden olmaktadır.
Çoğunlukla ergenlik döneminde yaşanan jinekomasti problemi kişiden bir iki sene içerisinde geçebilecek bir durum olsa da hasta jinekomasti ameliyatı geçirmek konusunda ısrarcı olup bir an önce bu durumdan kurtulmak istemektedir.

Doktorlar prensiplerine uygun olarak 18 yaşından küçük bir hastaya ergenlik dönemindeyken jinekomasti ameliyatı yapma konusunda istekli olmayabilmektedir. Çocuğa bu durumda ilaçlı tedavi önerilmekte veya takip kararı verip hastalığın gelişimini takip ederek düzelme ihtimaline uygun olarak jinekomasti ameliyatı yapabilmektedirler. Jinekomasti problemi yaşayan hastalar bunu saklamak için dik durup üst vücudu ön planda tutmak yerine kambur yürümeyi tercih etmektedir.

Bu durum kemik yapılarını olumsuz etkileyebilmekte ve hastanın kemik problemleri yaşamasına sebebiyet verebilmektedir. Doktorlar jinekomasti problemi yaşayan kişileri kambur yürüyerek bu durumu gizlemeye karşı uyarmaktadır. Maddi olumsuzluklar sebebiyle jinekomasti ameliyatı olamayan bireylere doktorlar, jinekomasti durumunu saklayacak bir atlet önermektedirler. Önerilen atlet jinekomasti problemini gizleyerek hastalara kolaylık sağlamaktadır fakat bir çok estetik problemde yaşandığı gibi hastalar cinsel birleşim yaşamaktan bu problem sebebiyle kaçabilmektedir. Bu yüzden jinekomasti alanında ameliyatlı veya ilaçlı tedavi gerekmektedir.

Lipomatöz Jinekomasti Nedir?

Lipomatöz jinekomasti türünde ise sadece meme içerisindeki yağ dokusunda artışın yaşandığı gözlemlenmiştir. Bu tarz sorunlarda diğer türlerden farklı olarak liposuction yöntemiyle tedavi yapılması mümkündür.

Öyle ki meme dokusunda bulunan fazla yağ miktarı liposuction yöntemiyle deri altından çıkarılarak, normal meme dokusu oluşturulur. Lipomatöz jinekomasti türünde tedavi yöntemi olarak genel olarak liposuction yöntemi uygulanmaktadır.

Fakat uygun görüldüğü takdirde cerrahi işlemlerin yapılması da mümkündür.

jinekomasti türleri nelerdir

Jinekomasti ameliyatlarından sonra eğer ameliyat başarılı geçmiş ve iyi yapılmışsa ömür boyu kalıcı sonuçlar alınır.

Jinekomasti Çeşitleri

Jinekomastinin glandüler, yağlı ve karışık tip olmak üzere 3 farklı türü bulunur. Bu 3 tür jinekomastiden her birinin özellikleri farklı olmakla birlikte, uygulanan tedavi yöntemleri de farklılık göstermektedir. Jinekomastinin bu 3 türü ile ilgili olarak belirlenmiş olan özellikler ve tedavi yöntemleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Glandüler Tip Jinekomasti: Bu tip jinekomastide kadın memesine benzeyen meme bezleri bulunur fakat bu meme bezleri süt üretmez. Fazla dokunun cerrahi müdahale ile çıkarılması gerekmektedir.
  • Yağlı Tip Jinekomasti: Bu tip jinekomastide meme bezi dokusunda artış yoktur, yalnızca meme bölgesinde bir yapılanma meydana gelmiştir. Tıp literatüründe lipomatöz jinekomasti olarak da bilinmektedir. Genellikle yoğun alkol kullanan ya da sık sık kilo alıp veren kişilerde görülür. Bu durum yalancı jinekomasti olarak da adlandırılır. Jinekomastinin bu türü yalnızca yağ alma işlemi (liposuction) ile tedavi edilebilir.
  • Karışık Tip Jinekomasti: Mikst jinekomasti olarak adlandırılan bu tip jinekomastide hem meme dokusunda, hem de yağ dokusunda artış gözlenir. Tedavi için yağ alma işlemi ile cerrahi müdahale birlikte uygulanır.

Testosteron Kullanımına Bağlı Jinekomasti Oluşumu

Erkeklerde testosteron ve östrojen hormonlarında yaşanan dengesizliklerden ötürü meme dokusunda bir büyüme meydana gelir ve bu doku büyümesi ağırlıklı olarak iyi huyludur. Jinekomastinin gelişimi ise testosteron hormonu düzeylerinin dalgalanması ile gerçekleşir.

Testosteron miktarında düşüş de genellikle pek çok farklı faktör sonucu meydana gelebilir. Hem testosteron, hem de östrojen, erkeklerde ve kadınlarda cinsiyet özelliklerini kontrol eden hormonlardır. Testosteron erkeklerde kas kütlesinin gelişimi ve vücutta kıllanma gibi özellikleri kontrol ederken, östrojen ise kadınlarda memelerin büyümesini sağlar. Östrojen genellikle kadınlarda üretilirken, çok küçük bir miktar olmak üzere erkeklerde de üretilir. Eğer bir erkekte östrojen hormonu üretimi gereğinden fazla ise, bu durum hem testosteron seviyesini etkiler, hem de jinekomastiye neden olur.

Hormon dengesini etkileyen faktörlerden biri başka sağlık sorunları olabilir. Örneğin hipofiz yetmezliği ya da klinefelter sendromu gibi hastalıklar, testosteron seviyesinin olumsuz etkilenmesine neden olur.

Bir diğer yandan yetersiz beslenme ya da uzun süre aç kalma da bu durumlardan bazılarıdır. Böyle durumlarda östrojen seviyesi sabit kalırken, testosteron seviyesi ile düşer. Netice olarak ortaya jinekomasti çıkar.

Testosteron seviyesi düşük olan erkeklerde testosteron replasman (yenileme) tedavisi uygulanmaktadır. Bu tip kişilerde yağ kütlesi azalmaya başlar ve bu da jinekomastinin belirtilerini gidermek konusunda yardımcıdır.

Yani testosteron seviyesinin düşük olmasına bağlı olarak gelişen jinekomasti hastalığında, testosteron kullanılarak jinekomastinin belirtilerinin ortadan kaldırılması mümkündür.

Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi) Evreleri

Jinekomasti toplamda 3 evreden oluşur. Birinci evrede büyüme sınırlıdır. İkinci evrede göğüslerdeki büyüme daha belirgindir fakat herhangi bir sarkma meydana gelmez. Üçüncü evrede ise memede büyüme ile birlikte sarkma da meydana gelmeye başlar. Söz konusu evrelerin her birinde uygulanacak olan tedavi yöntemleri farklıdır. Jinekomastinin sporla ya da ilaç tedavisi ile düzelmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Jinekomasti birinci ya da ikinci evrede bulunduğu durumlarda liposuction (klasik, laser ya da vaser) tedavisi yeterli olur. Hastalığın üçüncü evresinde ise cerrahi müdahale uygulanmalı ve fazlalık meme dokusu çıkarılmalıdır. Jinekomasti operasyonlarında hastalığın evresine ve tedavi yöntemine göre ortalama olarak 1 ila 2 saatlik bir işlem uygulanır.

  • 1. Evre Jinekomasti: Başlangıç evresi olarak geçer. Memeler sınırlı boyutlarda büyümektedir ve sarkmalar mevcut değildir.
  • 2. Evre Jinekomasti: Göğüslerin görünümü irice bir kadın memesini andırmış olsa da; deride sarkma mevcut değildir.
  • 3. Evre Jinekomasti: Deride oluşan sarkma ve gevşeklik sorununu gidermek için cerrahi müdahale gerekir.
  • 4. Evre Jinekomasti: Jinekomastinin son evresi olarak bilinen bu evre olarak, erkek memesi gerçek bir kadın memesi gibi görünmektedir. Genellikle vücut kitle indexi yüksek erkeklerde görülür.
erkeklerde meme büyümesi-12

Jinekomasti
Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Jinekomasti tedavisi evrelere ve meme çapında görülen büyümelere bağlı olarak gelişmektedir. Bu durumlara bağlı olarak hasta için hangi tedavinin uygun olduğu doktor tarafından seçilmektedir. Meme çapında 4 santimetreden az görülen büyümelerde herhangi bir tedavi uygulanması gerekmemektedir fakat hastanın doktor kontrolüne devam etmesi ve olası süregelen bir büyümenin gözlemlenmesi durumunda tedavi görmesi gerekmektedir. 4 santimetreden küçük olan büyümede bazı hastalar yoğun belirti yaşadıklarını ve ağrının yoğunluğundan söz edebilmektedir.

Bu durumlarda doktor hastaya ilaç takviyesi tavsiye etmektedir. 6 santimetreden büyük memelerde ilaç tedavisi sonuç göstermediğinde cerrahi müdahalenin uygulanması geç olmadan gerçekleşmelidir. Cerrahi yöntemler ameliyat bazlı olup bu ameliyatlarda hastanın uyguluğu bakımından farklı çeşitlerden biri tercih edilmektedir. Jinekomasti alanında yapılan ameliyatlar çeşitlilik ile hastalara daha fazla kolaylık sağlayabilmektedir. Lazerli jinekomasti ameliyatı yöntemi en çok tercih edilenler arasındadır. Ameliyat ile jinekomasti problemi tamamen giderilmektedir.

Erkekte Meme Büyümesi
İlaçlarla Tedavi Edilebilir mi?

Jinekomastinin kalıcı olduğu durumlarda çeşitli tedavi teknikleri uygulanmaktadır. Fakat bu konuda hastalar bazı soruları sık sık yöneltmektedir. Peki jinekomasti ilaçla tedavi edilebilir mi?

Jinekomasti, tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Fakat kesin tedavisi cerrahi işlemler ile yapılmaktadır. Ancak bazı durumlar insanlar bu ameliyatta korkmaktadır. Böyle durumlarda ise genellikle ilaçla tedavi yönteminin uygulanması da mümkün olacaktır.

Ameliyat olmak istemeyen erkeklerde testesteton clomifen ve tamoksifen gibi östrojen antidoku gibi özellikleri bulunan ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar salgılanan östrojen hormonunun azalmasını sağlamaktadır.

Bu tarz yöntemlerle tedavi yapılması, cerrahi yöntemlere göre çok daha ağırdır. Aynı zamanda yan etki gösterme olasılığı da bir hayli yüksektir. Öyle ki ilaç kullanarak meme küçültme işlemleri sadece bir miktar fayda sağlar.

Kesinlikle ameliyat kadar kesin sonuçların üretilmesi mümkün olmayacaktır. Yani genel olarak ilaçla tedavi yönteminde hastaların estetik görünümlerinde ciddi bir değişiklik söz konusu değildir.

Doğal Tedavi
Yöntemleri İle Giderilir Mi?

Jinekomasti problemi için son yıllarda pek çok tedavi yöntemi geliştirilmiş bulunmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden bazıları ise evde yapılabilen doğa kaynaklı tedavi yöntemleridir. Doğal yöntemlerde tedavi için; balık yağı, çarkıfelek çiçeği çayı, çinko bazlı yiyeceklerin tüketilmesi, zerdeçal, yenilen yemeklere faydalı keten tohumu katılarak tüketim yapılması, aşırı kilo var ise sağlıklı diyet uygulanması, egzersiz, soğuk kompres ve epsom tuz banyosu yapılarak hastalık evde tedavi edilebilmektedir.

Bu yapılanlara ek olarak hastalığa büyük nedenler veren içeriği ve yan etkileri bilinmeyen ilaç tüketimine dikkat edilmesi, sigara kullanımının azaltılması ve alkol, uyuşturucu gibi vücuda zararlı etkisi büyük olan unsurların terk edilmesi gerekmektedir. Bunların yapımında jinekomasti büyümesi kontrol altına alınabilmekte veya durdurulabilir hale gelebilmektedir fakat doğal yöntemler hiçbir şeyi garanti etmemektedir.

Bu sebepten hastanın kesin çözüme ulaşması ve hastalığın evresi hakkında net bir bilgi sahibi olması için doktora başvurması gerekmektedir. Doktorun hastaya uygun gördüğü tedavi yöntemine ek olarak uygulanan doğal yöntemler ile hasta daha etkili sonuçlara ulaşabilmektedir. Doğal yöntemler kendi başına uygulanmamalı mutlaka bir doktora danışmalı ve o şekilde uygulanmalıdır. Zira uygulanan doğal yöntem ters etki yaratıp hastalığın ilerlemesine sebep olabilmektedir. En etkili çözüm hastanın doktora başvurması ile şekillenmektedir. Bu sebepten jinekomasti problemi yaşayanların geç kalmadan doktora başvurmaları gerekmektedir.

Jinekomasti
Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Jinekomasti ameliyatına gerçek ve yalancı olmak üzere 2 tür çeşit bulunmaktadır. Öyle ki yalancı jinekomasti türü genellikle ergenlik çağındaki çocuklar görülür ve belirli bir süre sonra kendiliğinden yok olur.

Gerçek bir jinekomasti rahatsızlığında ise gene meme büyümesi ergenlik çağında meydana gelir fakat bu defa kalıcıdır. Özellikle de 18 yaşını geçmiş erkeklerde meydana gelen meme büyümesi problemi gerçek jinekomasti olarak adlandırılmaktadır. Peki jinekomasti ameliyatı nedir ve nasıl yapılır?

Hastaya uygulanan ameliyat şekline göre ameliyat süresi değişmekte ve ameliyatta yapılanlar farklılık göstermektedir. Örneğin Liposuction yöntemi ile jinekomasti probleminin giderildiği durumlarda hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu ameliyatta hastanın göğüs kısmı açılarak gerçekleştirmediği için derideki bozukluğun düzenlenmesi için ek istenildiğinde ameliyat genel anestezi ile yapılmakta ve bu durum süreyi bir ila bir buçuk saate çıkartmaktadır. Jinekomasti ameliyatı evrelere uygun olarak yapılması gereken bir ameliyattır.

Birinci evrede liposuction yöntemi ile hastanın yaşadığı problem kolaylıkla giderilirken, ikinci evrede düzelmeyen meme bezine bağlı olarak liposuction yöntemine ek bir ameliyat ile meme ucu toparlanabilmektedir. Fakat çoğunlukla liposuction işlemi ile yapılan jinekomasti ameliyatlarında hastaya ek olarak yapılan meme bezinin cerrahi yöntemle açılarak toplanması durumu üçüncü evrede gerekmektedir.

İkinci evrede meme bezi egzersiz ve ameliyat sonrası hastanın önereceği korse gibi yardımcı materyeller ile toplanma özelliği gösterebilmektedir.

Üçüncü evrede jinekomasti ameliyatı yapılan bir hastaya liposuction yöntemine ek olarak cerrahi işlem ile meme bezinin açılarak toparlanması şart hale gelmektedir. Zira üçüncü evrede meme bezinde genişleme durumu daha ağır yaşanmakta ve toparlanması zor olmaktadır. Bazı durumlarda cerrahi yöntemle açılarak meme bezinin toplanması hastanın yaş aralığına bağlı olarak zorlaşmaktadır.

Jinekomasti ameliyatında dördüncü evre üçüncü evre ile aynı şekilde tedavi edilmektedir fakat dördüncü evrede hastanın meme bezinin toplanması giderek daha da zorlaşmaktadır. Bazı durumlarda meme bezinin toplanması aşırı zorluk doğurduğundan kadın göğsü küçültme ameliyatlarında yapılan işlem uygulanmaktadır. Özellikle üçüncü ve dördüncü evrede gerçekleşen meme bezinin cerrahi olarak küçültüldüğü vakalarda bölgeye dren yerleştirilmektedir. Vücuda yerleştirilen diren bir veya iki gün içerisinde çekilir.

Ameliyat
Öncesi Neler Yapılmaktadır?

Bir ameliyatın başarı oranı öncesinde yapılan hassas taramaya bağlı olarak gelişmektedir. Jinekomasti hastalığı ile hastaneye başvuran hastalarda ameliyat öncesi belirli bir muayene yapılmakta ve yapılan muayene de ameliyata yardımcı sonuçların bulunması adına bir takım tetkikler hastaya uygulanıp kan alınacaktır.

Hasta daha önce geçirdiği hastalıklar ve kullandığı veya kullanma zorunluluğunun şart olduğu ilaçlarla ilgili olarak doktorunu bilgilendirdiğinde ameliyatın başarılı geçmesine ve sağlığını tehlikeye atacak olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Jinekomasti ameliyatı öncesi hastanın geçireceği bir haftalık dönem oldukça önemlidir. Hasta bu dönemde yaşadığı en ufak sağlıksal problemlerini doktoruna bildirmesi gerekmektedir.

erkeklerde meme neden büyür

Bu dönemde yaşanabilen sağlık problemleri veya ekstra ilaç alımı doktordan saklanılmaması ve doktora bildirilmesi gerekmektedir. Yapılan bu bildiriler hem ameliyatın sonucunu olumlu yönde etkilemekte hem de ameliyat sırasında hastanın ve doktorun olumsuz problemler ile karşılaşmasını engellemektedir. Ameliyat öncesinde kanı sulandıran ilaç kullanımına hastanın nokta getirmesi gerekmektedir. Bu gibi ilaçların kullanımı hastanın ameliyat sırasında olumsuzluklar ile karşılaşmasına sebebiyet vermektedir.
 

Alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin tüketimine ameliyat öncesinde doktorun belirlediği süre öncesinden ameliyat anına kadar son verilmesi gerekmektedir. Bu dönemde hastaya doktor tarafından bir beslenme şekli belirlenebilmekte ve hastanın buna bağlı kalması gerekmektedir. Ameliyat öncesi yapılan tetkikler arasında bulunan anestezi testi ile hastanın ameliyat sırasında acı hissetmemesi için gerekli olan anestezi miktarı belirlenmekte ve bu durum hastanın ameliyat sırasında acı hissi gibi veya genel anestezi gerektiren ameliyatlarda uyanma gibi olumsuz etkenlerle karşılaşmasını önlemektedir.

Ameliyat öncesinde yapılan kusursuz tetkik ve hastanın hastalığının incelenmesi ile ameliyat sırasında karşılaşabilecek olumsuzluklar ortadan kaldırılırken bu tetkiklerin yapımıyla hastanın sağlığı korunma altına alınmaktadır.

Ameliyat öncesi doktor tarafından belirlenen sürede yapılan testler ve hastanın dikkat etmesi gerekenlere uygun davranışları jinekomasti ameliyatı için değil bütün ameliyatlar için başarı oranını arttıran bir gerekliliktir.

Ameliyata özensiz hazırlık ile hastanın hayatı tehlikeye atılmakta ve hasta doktorun uzak durmasını söylediği şeyleri uygulayarak kendi hayatını riske atabilmektedir.

Jinekomasti ameliyatı başarı oranı yüksek ameliyatlar içinde bulunsa da her ameliyat gerekli protokol uygulanmadığında hastayı ve doktoru olumsuzluklar ile karşı karşıya bırakabilmektedir.

Ameliyat Öncesi
Sigara Ve Alkol Kullanımının Bırakılması Şart Mıdır?

Bu soru özellikle tiryakiler tarafından doktorlara sık sık sorulmaktadır. Sigara ve alkol gibi etmenler kan üzerinde oluşturduğu etki ile ameliyat sırasında hasta ve doktora bazı bağlamda olumsuz etkiler yaratabilmektedir.

Özellikle sigara ve alkol kullanımının ameliyat sonrasında da kesilmesi böylelikle yaraların iyileşmesine engel olan problemin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası hastaya ve doktoruna zorluklar yaşatabilecek bu kötü alışkanlıkların terk edilmesi başarılı bir ameliyat ve iyileşme süreci geçirilmesi için şarttır.

Jinekomasti Ameliyatı
Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jinekomasti ameliyatları için genellikle liposuction tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik kapalı meme ameliyatı olarak da isimlendirilebilmektedir. Aşırı derece ağır bir ameliyat olmadığından ertesi gün kişiler taburcu edilerek, normal yaşamlarına geri dönebilmektedir.

Jinekomasti ameliyatı sırasında gerçekleştirilen anestezi uygulamasına göre hasta aynı gün veya ertesi gün evine gidebilecek duruma gelmektedir. Hastanede uzun süre yatış gerektirmeyen bu hastalığın tedavisi sonrası iyileşme sürecine etki eden dikkatli olunması gereken bazı durumlar vardır.

Ameliyat sonrası bir gün gibi kısa bir süre duş alınmaması gerekmektedir. Ertesi gün suyun çok sıcak ve soğuk olmaması kaidesi ile duş alınması mümkündür.

Uçakla seyahat gibi yüksek basınçlı ortamlarda bulunma durumuna uygun olarak yatkınlık süresi doktor tarafından bildirilecektir.

Bir hafta gibi kısa bir süre içinde hastanın otomobil kullanımı mümkün hale gelebilmektedir. Otomobil kullanırken oturma pozisyonuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Doktor tarafından verilen reçetede belirli olan ilaçların düzenli kullanımı jinekomasti ameliyatı sonrası iyileşme sürecini hızlandırmakta ve olumlu etki etmektedir.

Cinsel ilişki için bir hafta gibi bir süre ara gerekiyor zira ameliyat sonrası ani hareketler ağrıları tetikleyip ameliyat edilen bölgeyi olumsuz etkileyebilmektedir.

Erkekte Meme Büyümesi Atleti Nedir?

Jinekomasti hastalığının tedavisinde kullanılan bir diğer yöntem jinekomasti atleti olarak bilinir. Öyle ki piyasada çeşitli mecralarda satışı yapılan bu tarz ürünlerin memeyi düzleştirici özelliği bulundurdukları söylenmektedir.

Fakat jinekomasti rahatsızlığına en kesin yöntem cerrahi yöntemi olarak bilinmektedir. Cerrahi işlemler haricinde ise özelikle de lipomatöz jinekomasti için liposuction yönteminin uygulanması daha kesin sonuçlar elde edilmesine olanak sağlayacaktır.

Atletler ise yarattıkları sonuçlar kesin değildir. Aynı zamanda belirli bir oranda iyileşme gözlemlense dahi bu sonuçlar çok uzun bir süre içerisinde ortaya çıktığından çok fazla tercih edilen bir yöntem olmadığını söylemek mümkün olacaktır.

Cerrahi işlemler her daim daha kesin ve kalıcı sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle meme büyümesi sorunundan tamamen kurtulmak için bu tarz operasyonların tercih edilmesi önerilmektedir.

Jinekomasti Ameliyatı
Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası iyileşme süreci hızlı gelişmektedir. Yapılan jinekomasti ameliyatı uzun süreli yatış gerektirmemektir. Ameliyat sonrası iyileşmenin hızlandırılması için doktor tarafından önerilen korse ve benzeri materyal kullanımını doktorun belirttiği süre içerisinde kullanmak gerekmektedir. Ameliyat sonrası gözle görülür sonuçlara kavuşmak ve tam iyileşme görülmesi için 6 ay beklenilmesi gerekmektedir.

Erkeklerde jinekomasti düzeltilebilir mi?

jinekomasti tedavisi mümkün müdür?

Ameliyat Ne Tür
Anestezi İle Yapılır ve Ne Kadar Sürer?

Jinekomasti Ameliyatı öncesi bazen lokal bazen de genel anestezi ile yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası hasta hastanede kalmaya ihtiyaç duymadan hemen evine geri dönebilmektedir. Ameliyat ortalama 45-90 dakika sürmektedir.

Göğüslerin büyümesinin nedeni bu bölgede yağlanmanın dokusu artışı ise liposuction ile fazla ağ dokusundan alınınca göğüsler küçülür. Liposuction yapıldığında işlem küçük deliklerden yapıldığı için ameliyat izi oluşmaz.

Ameliyat Sonrası İz Kalır mı?

Göğüslerin büyümesinin nedeni bu bölgede yağlanmanın dokusu artışı ise liposuction ile fazla ağ dokusundan alınınca göğüsler küçülür. Liposuction yapıldığında işlem küçük deliklerden yapıldığı için ameliyat izi oluşmaz. Ancak esas olarak meme bezleri dokusunun büyümesi ön planda ise meme ucu altından yarım ay şeklinde yapılan kesi ile fazlalık doku çıkarılır. Her keside iz kalır ancak bu bölgede iki rengin birbirine geçiş hattı olduğundan dolayı bu izler fazla dikkat çekmez. Deride sarkma eğilimi olan fazlalıklar varsa bu fazlalıkların çıkarılması durumunda iz kalır.

Erkekte Meme Büyümesi Ameliyatı Sonrası Hangi Komplikasyonlar Oluşmaktadır?

Enfeksiyon durumu her ameliyat sonrası oluşabilecek komplike durumlar arasında risk bakımından en üst sırada yer almaktadır. Bu yüzden doktorun tavsiyelerine uyulması ve dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgede ödem oluşması nadir görülebilmektedir. Alerjik reaksiyonlar jinekomasti ameliyatı öncesi yapılan testler ile kontrol altına alınmaya çalışılsa da bazı durumlarda risk devam etmektedir. Oluşabilen komplikasyonlarda doktora başvurulduğunda sıkıntılardan kurtulmak mümkündür.

Jinekomasti Ameliyatı
Fiyatları

Meme büyümesi ameliyatı olmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de jinekomasti ameliyat fiyatları konusudur.

Öyle ki bu fiyatlar yapılan olan işlemlerin ne tarz olduğuna, tipine, hastaların meme dokusundaki büyüklük oranına, kiloya, uygulanacak olan anestezi türüne ve plastik cerrahların talep ve isteklerine göre değişkenlik göstermeleri muhtemeldir.

Jinekomasti ameliyatı 2022 yılı fiyatları konusunda kesin bilgi edinmek için cerrahlara danışmak ve ön muayeneden geçmek gerekmektedir. Bu ameliyatlar genel olarak estetik girişimli olarak nitelendirildiğinden, özel ve devlet sağlık sigortaları, SSK ve Bağkur ücretleri karşılamamaktadır.

Ameliyat sonrasında hastaların mutlaka korse kullanmaları gerekmektedir. Öyle ki korse ücretinin ameliyat fiyatına dahil olup olmadığı da cerrahi işlemin yapılacağı kurumlara sorulmalıdır.

Liposuction ile
Jinekomasti Tedavisi

Jinekomasti ameliyatlarındaki fiyat politikası aynı zamanda meydana gelmiş olan jinekomastinin türü ve büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecektir.

Eğer hastalarda meme büyümesi probleminin yanı sıra başka bir estetik problem söz konusu ise böyle durumlarda da ücrette belirli bir miktar değişkenlik söz konusu olacaktır.

Bu nedenle hastaların detaylı bir muayeneden geçmeleri ve bu muayene sonrasında fiyat bilgisi elde etmeleri çok daha mantıklı olacaktır.

Genel anlamda bir ameliyata göre çok yüksek bir rakam söz konusu değildir. Genellikle ortalama fiyatların görüldüğünü söylemek mümkün olacaktır.

Jinekomasti
Tedavisi ve Tedavi Yöntemleri

Bunlar alındıktan sonra herhangi bir iz, dışarıdan görünen hiçbir şey olmamaktadır ve izsiz birtedavi sağlanmaktadır. Ameliyattan sonra birkaç haftalık korseleme süreci gerekmektedir. Özel korseler kullanmaktayız.

Burda altı boşaltılmış olan derinin yeniden bölgeye yapışması ve bu bölgedebolluk kalmaması amaçlanmaktadır. Bu korselerin kullanımından sonra doğal görünüme çok rahat ulaşılabilmektedir.

Tabii ki bun yöntemlerin yanında eğer gerçekten bir meme dokusu büyümesi söz konusu ile meme ucundan yapılacak 1-2 santimlik kesiden bu meme dokusu kesilerek çıkarılmak zorundadır.

Jinekomasi şikayeti ile başvuran hastalarımızda yapmış olduğumuz tetkik ve incelemeler sonrasında eğer altta yatan bir hastalık tespit etmezsek ve yaptırdığımız ultrason sonucunda gerçekten meme dokusu büyümesi değil de yağ ağırlıklı bir büyüme söz konusuysa altın standart ve en iyi tedavi liposuction yöntemleridir.

Ancak memedeki sıkı yağ dokusunu klasik standart liposuctionla dışarıya çekmek çok zordur. Bunun için buradaki yağı eritici özel cihazlar ve yöntemler geliştirmiştir.

kaslı erkek memesi

Ancak memedeki sıkı yağ dokusunu klasik standart liposuctionla dışarıya çekmek çok zordur. Bunun için buradaki yağı eritici özel cihazlar ve yöntemler geliştirmiştir.

Bunlardan en önemlisi vaser liposuction dediğimiz ultrasonik yani ses dalgalarıyla buradaki yağ dokusuna eriten cihazların kullanılması ve burada bollaşmış olan derinin de daha sıkılaşmasının sağlanması.

Bu şekilde meme kenarından yapılacak 1-2 milimetrelik kesirlerle bölgenin içine özel kanüller gönderilmekte.

Jinekomastide Microaire Power Assisted Liposuction

Jinekomastiyi (erkeklerde meme büyümesi) yağdan baskın doku oluşturuyorsa vaser cihazı ile ultrasonik ses dalgalarıyla yağların parçalandığını dün sizlere anlatmıştım. Ancak bu yağların içeriden dışarıya alınması için de değişik teknolojik sistemler kullanılabiliyor.

Özellikle günümüzde en yaygın kullanılan sistem, titreşimli bir kanülün kullanıldığı power assisted liposuctiondır. Güç kullanılarak oluluşturulan liposuction sistemleridir. Bunun halk arasındaki diğer adı lipomatik cihazıdır.

Bu cihazlar, yağların belirli bir düzen çerçevesinde, girinti çıkıntı ve dalgalanma oluşturmadan alınmasını sağlıyor. Bunların özel jinekomasti uçları da var.

Bu özel uçlarla koltuk altına doğru uzanan çıkıntıları alabildiğimiz gibi göğüsde öne doğru çıkıntı oluşturan dokunun da alınmasını sağlanıyor.⁣

Meme Ucundan Jinekomasti Düzeltilmesi⁣

Erkekte meme büyümesinin tedavisinde liposuction tedavilerinden bahsettim. Bir de meme ucundan doku çıkarma ve deriyi küçültme işlemlerinden bahsediyordum.

Bu işlemleri fibroglandüler doku artışı dediğimiz yağdan baskın olmayan memeler için de kullanabiliyoruz. Bu ameliyatları ne şekilde yapıyoruz? Meme ucunun kahverengi kısmının etrafında bulunan deriden yuvarlak şekilde bir deri adası çıkartıyoruz. Buradan girerek meme ucunun arkasındaki dokuyu da dışarıya alabiliyoruz.

Bunu aldıktan sonra deriyi küçültmek için etraftaki deriyi küçültücü şekilde özel bir dikiş kullanarak bu bölgeyi küçültüyoruz. Burada bu çapın yarıya indirilerek derinin küçülmesi sağlanmaktadır.

Deri küçültülerek meme ucunun toparlanması, etrafındaki derinin de küçültmesi de mümkün olmaktadır. Bu şekilde düzgün ve dışarıdan güzel görünen kontürlü memeler elde edebiliyoruz.⁣

Yorumlar

317 Comments to “ Jinekomasti Nedir? Erkekte Meme Büyümesi Tedavisi”
  1. Hüseyin Ballı says :Cevapla

    Ameliyat için en erken ne zaman müsaitsiniz?

  2. Hüseyin Ballı says :Cevapla

    Ameliyat için en erken ne zaman müsaitsiniz?

  3. Ekrem says :Cevapla

    Merhabalar ben 35 yaşındayım. Ekrem ben. Zamanla geçer sandım ama açıkçası çok çekiniyorum denize giderken vs. Zayıf olmama rağmen göğüs bölgem fazla iri. Spor yaptım ama çok etkili olduğunu söyleyemem. Sizce düzenli spor yapmaya devam edersem 1, 2 sene sonra düzelir mi? Jinekomasti ile ilgili sormak istediğim özel şeyler var yardımcı olur musunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP