Yüzdeki yaşlanmayı elbette kalıcı olarak durdurmak mümkün değil. Fakat geciktirmek ya da en azından belirtileri ortadan kaldırmak için uygulanan yöntemler var. Bu yöntemlerden öne çıkanları şu şekilde açıklayabiliriz:
- Botoks: Mimik kaslarının çok fazla kullanılıyor olması sebebi ile, yüzde çizgiler belirmeye başlar. Botoks uygulaması ile bu çizgilerin kalıcı hale gelme süreci önemli ölçüde ertelenmiş olur.
- Peeling: Ciltte meydana gelen değişikliklerin ya da ufak kırışıklıkların giderilmesi için sık kullanılan yöntemlerden biridir. Peeling yöntemi ile cildin üst tabakası soyulur ve kırışıklıklar giderilir.
- Dolgu Madde Enjeksiyonu: Ciltte oluşan sarkmalar ve doku kaybı ile birlikte, hacim kaybı da meydana gelir. Bu hacim kaybı ile birlikte yüzde çizgiler meydana gelmeye başlar. Bu hacim kaybının giderilmesi ve çizgilerin ortadan kaldırılması için dolgu madde enjeksiyonu gerçekleştirilir.
- Cerrahi Müdahale: Yukarıdaki yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda sarkan cildin gerginleştirilmesi için cerrahi işlemler uygulanabilir.
Botoks, peeling ve dolgu madde enjeksiyonu sıklıkla başvurulan yöntemler olmakla birlikte, cerrahi müdahale daha nadir olan gerçekleşen bir işlemdir.
Cerrahi müdahale doktor tarafından önerilebileceği gibi, hasta tercihlerine bağlı olarak da gerçekleştirilebilir. Kalıcı hasar oluşmaması adına cerrahi müdahalelerin deneyimli ve uzman cerrahlar tarafından yapılması önemlidir.
Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.