porselen cilt yenileme nedir

Porselen Cilt Yenileme Nedir?

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 2.4]

Porselen cilt yenileme, bir kişinin sahip olabileceği en iyi görünüm için güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olması vazgeçilmezdir.

Cildinizin sadece pürüzsüz ve temiz olması bile güzelliğinizi arttıracaktır.

Porselen cilt yenileme uygulaması, sağlıklı bir cilt ortaya çıkarmak amacıyla uygulanmaktadır. Bunun için cildin en hasarlı dış katmanlarını yok ederek ve yeni-sağlıklı cilt hücrelerinin büyümesini teşvik ederek daha genç ve daha güzel bir cilde sahip olmak için yardım eder.

Porselen yüz, plazma enerjisi, mutivitamin,trace vitamin hiyaluronik asid,magnezyum glukonat, kalsiyum glukonat, potasyum glukonat, retinol palmitate , askorbik asit vitamin e tiamin, vitamin B1, vitamin B3, vitamin B2, DMAE,Aspartik asid, Arginin, proline, hidroksiprolin, biotin, Vitamin H, Çinko, copper, selenium,krom,vitamin B6, vitamin A,vitamin D, muti trace elementler birlikte kullanımı ile elde edilmektedir.

Porcelain skin toning ya da porselen cilt uygulaması olarak da geçmektedir. Zamanla insanın yaşlanmasına bağlı olarak yüz derisinin üzerinde oluşan lekeler nedeniyle yüz üzerinde gerçekleşen renk değişimlerini tek bir ton üzerinde ayarlamak amacıyla yapılan bir cilt yenileme uygulamasıdır.

Kısaca cilt yenileme uygulaması cildin her yerinin aynı renge dönüştürülüp, porselen gibi bir yapıya kavuşturulmasını amaçlar.

İletişime Geç


Porselen Cilt Yenileme Kimler İçin Uygundur?

Cilt kırışıklığı, ciltte sarkmalar, alt ve üst göz kapağı, göz altı torbaları, güneş lekeleri, sivilce izleri, siyah noktaları olanlar ve pürüzsüz porselen cilde sahip olmak isteyen herkes için uygundur.

Porselen Cilt Yenileme Nasıl Yapılıyor?

Yüz derisi sürekli olarak güneşe ve dış etkenlere maruz kaldığı için bir takım yıpranmalar söz konusu olabiliyor.

Bu gibi yıpratıcı etkilere sahip olan ciltlerde elastik yapısını kaybeden cilt sarkmalara maruz kalmaktadır.

Cilt yenileme tekniğiyle birlikte cildimizi gençleştirmiş olduğumuzu söylersek yanılmış sayılmayız.

Porselen cilt yenileme

Yüzü sarkmalara maruz kalan kişilerin ilk seçenek olarak başvurdukları yöntemlerden biri de porselen cilt yenileme tekniğidir. Bu teknikle yüzümüzü tıpkı bir porselen gibi pürüzsüz görmeyi amaçlarız.

Bunlarla birlikte lekelerinden arınmış, makyaj yapmış gibi estetik bir görünüm elde etmek isteriz. Güneş lekeleri silinmiş, aknelerinden arınmış ve gözenekleri giderilmiş bir cilt sağlıklı bir cilttir. Yenileme uygulaması da bunları sağlayabilecek etkili bir yöntemdir.

Porselen yenileme uygulamaları da bir dizi işlem içermektedir. Öncelikle yüz belli bir solüsyon sürülerek temizlendikten sonra uyuşturucu bir krem kullanılır ve sonrasında muayene ile cildin ihtiyaçları tespit edilir.

Devamında çökelmeler giderilir ve lekeleri yok etme işlemlerine gidilir. Lazerlerin kullanımı sırasıyla hastaların yüz durumu ve lekelerin durumuna göre ayarlanır.

Son olarak cilt altına uygulanan multivitamin plazma enerjisinin sağladığı dermiste uyarı ile bebek cildine benzer parlak bir cilt elde edilmektedir.

İşlemin ilk yapıldığı sıralarda cilt yenileme işlemi görmüş kişilere özel olarak hazırlanan bir krem kullanma şartı verilir. Bu krem tamamen ücretsiz olup işlem yapıldıktan sonra hastalara verilir.

Porselen cilt yenileme uygulamasının en güzel sonucu 1 ay içerisinde ortaya çıkmaktadır ve kalıcılığı 5 yıla kadar sağlanmaktadır. Sonrasında işlemin tekrar etmesinde hiçbir sıkıntı görülmemektedir.

Porselen cilt yenileme uygulaması seansı 45 dakika ile 1,5 saat arası değişmektedir.

Porselen Cilt Yenileme Uygulaması Kaç Seanstan Oluşur?

Cildin en alt, orta ve yüzeyine ayrı ayrı etki eden 3 farklı tip lazeri aynı anda kullanılarak yapılan bir uygulamadır.

Kişinin cilt durumuna, yüz yapısına göre sürecin değişiklik göstermesinin yanında genel olarak birer haftalık cilt yenileme seansları halinde 5-6 seans uygulamayla yapılmaktadır.

porselen cilt yenileme kaç seanstan oluşur

Porselen Cilt Yenilemede Kullanılan Lazerlerin Etkileri Nelerdir?

  • Cildin kalınlaşmasını,
  • Cildin dolgunlaşmasını,
  • Kollajen sentezini uyarır,
  • Deri altındaki damarları ve yapıları uyarır,
  • Daha fazla kollajenin ortaya çıkmasını sağlar,
  • Zamanla daha iyi sonuçların ortaya çıkmasını sağlar,
  • Cilt lekeleri, izleri, yüzeydeki yaşlılık, güneş, doğum sonrası lekeleri, hamilelik sonrası lekeleri azaltmaktadır.

Eğer hastada ince çizgiler ve kırışıklıklar çok fazla ise bu durumda 4. çeşit bir lazer de uygulamaya eklenebilir. Bu da cildi gençleştirerek kırışıklıkları azaltacak bir lazer uygulamasıdır.

Porselen Cilt Yenileme Uygulamasındaki Lazerler Hangi Sıklıkla Uygulanabilir?

Porselen cilt yenileme uygulamasında hastanın durumuna göre minimum iki lazer, çoğunlukla da üç farklı lazer uygulanarak yapılan bir işlemdir.

Gerektiği takdirde bu uygulamada 4.değişik frekansta bir lazer de uygulanabilmektedir.

Her birinin frekansı farklı olduğu için etki alanlarının da farklı olduğu bu lazer uygulamalarının tamamı aynı seans içinde uygulanabilmekte ve hastanın durumuna göre 4-5 bazen de 6 seans yapılabilmektedir.

Porselen Cilt Yenileme Uygulamasının Sonuçları Nelerdir?

  • Cilt daha gergin, daha genç görünmektedir.
  • Tek renkli temiz bir yüz ortaya çıkmaktadır.
  • Kırışıklıklarda ciddi oranda azalma yaşanır.
  • Etkileri uygulamadan hemen sonra görülmeye başlanır.
  • Aradan 3 ay-1 yıl geçtiğinde cilt gelişmeye devam ederek kendini daha iyi yenilemeye başlar. Çünkü kollajen dokularının gelişmesi zaman gerektirdiğinden, vücudun zaten yapmakta olduğu bu dokular, tedavi sonrasında uyarıldıkları için daha iyi ve verimli çalıştığından bir süre sonra daha iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
  • Yaşlılık lekelerinin, koyu cilt lekelerinin ve renk değişikliğinin azalması
  • Cildin yüzeyinde bulunan ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalması
  • Yara izlerinin ve ameliyat izlerinin hafiflemesi
  • Cildin daha aydınlık ve pürüzsüz olmasına yardımcı olması
  • Keratoz ve prekanseröz büyümesinin engellemesi

Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP