Kişinin rahatsız olduğunu bildirmiş olduğu bölgede bulunan cildin orta katmanına, kişinin de istekleri doğrultusunda hazırlanmış olan birtakım özel karışımlar, ince iğneler yardımıyla enjekte edilir.
Mezoterapi uygulaması öncesinde kişinin uygulamasının yapılabileceğini raporlamak üzere ilk olarak fiziksel muayene yapılır. Bu muayene sonucunda hastanın buna engel herhangi bir rahatsızlığı bulunuyorsa bu konuda kesin teşhis konulur.
Mezoterapi uygulamasının yapılmasına engel olmayan kişilerde uygulama bölgesi üzerine anestezik krem uygulaması yapılabilir.
Uygulamanın yapılmasını isteyen her kişiye özel olarak kullanılan tek kullanımlık iğneler ile yine kişiye özel olarak uygun görülen solüsyonlar bölgeye uygulanmak üzere hazırlanır.
Devamında da tedavinin ihtiyaç duyulduğu bölgede bulunan orta katmana doktor tarafından açılı olarak enjeksiyon uygulanır.
Enjeksiyonun uygulandığı bölgeye çok küçük miktarlarda solüsyon enjekte edilir ve bölgenin ihtiyacına göre daha fazla mezoterapi seansı yapılabilir. Uygulama sonrası genellikle hastaların ayakta geçirdiği döneme sahip bir tedavi yöntemidir.
Çoğunlukla pansuman vb. gerektirmez. Herhangi bir yan etki oluşturmadığı takdirde hasta gündelik yaşamına sıkıntısız devam edebilmektedir.
Mezoterapi seanslar halinde yapılan bir tedavi yöntemidir. Tedavinin yanıtı genellikle 2. ya da 3. seanstan sonra alınır. Seans öncesinde ve sonrasında kan sulandırıcı niteliğe sahip ilaçların kullanılmaması gerekir.
Seans sonrasında 10 ila 15 saat boyunca uygulama alanı su ile temas ettirilmelidir. Vücudu saran dar kıyafetler giyilmemeli, bölgeye kozmetik ürünler uygulanmamalıdır.