kaş-arası-çizgi

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Kaş arasında yer alan 2 cm uzunluğunda kaslar vardır. Gün içinde istemsiz ya da istemli olarak yapılan kaş çatma hareketi bu kasların kullanımına yer verilmesini sağlarken zaman içinde bu alanda çizginin oluşumuna etki eder.

Kas arası çizgi nedir sorusunun yanıtında kaşlar arasında bulunan kasların birleşmesi ve sonrasında çizginin oluşması olarak ifade edilebilir. Kaş arası çizgi oluşumu genetik sebepler ya da kuruluk nedenlerine bağlı olarak da yaşanabilir. 

Sebeplere bağlı olarak değişen çizginin oluşumu sonrasında ise gerekli tedavi uygulamalarından faydalanılarak görüntünün düzelmesi elde edilebilmektedir.

Kaş Arası Çizgi Tedavi Yöntemleri

Kaş arası çizginin oluşumu sonrasında tedavi uygulamalarından yararlanarak sorunun giderilmesi mümkün olmaktadır. Kaş arsında oluşan çizginin derinliği ve derinliğin etrafında bulunan kırışıklıkların giderilmesinde genel itibari ile dolgu kullanılmaktadır.

Kaş arası çizginin giderilmesinde kimi zaman dolgu tek başına yeterli olmamaktadır. Bazın kaş arası çizginin giderilmesi ve tekrar oluşumunun engellenmesinde botoks uygulamalarından da faydalanılmaktadır. Dolgu ve botoksun bir arada yer açılmasının yanı sıra hekim tarafından sadece botoks ya da sadece dolgu da uygulanabilir.

Çok derin olmayan çizgiler için ilk olarak botoks uygulaması yapılarak sonrasında kontroller ile dolgu ihtiyacının olup olmadığı da belirlenmektedir.

İletişime Geç


Kaş Arası Çizgi Dolgu Uygulaması

Kaşların arasında oluşan çizgi kaşların çatılmadığı zamanda da sinirli gibi görünmenize etki ederken aynı zamanda günlük hayatta da görsel olarak sıkıntı yaşamanıza sebep olabilmektedir. Kaşların arasında oluşan çizginin derinliğine göre çözüm elde edilebilir. Çözüm de ise kaşların arasında dolgu uygulama yer almaktadır.

Kaş arası çizgi dolgu uygulaması nasıl yapılır sorusunun yanıtında kaş arasında oluşan oluk ya da derinlik olarak ifade edilen alana gerekli görülen dolgu uygulanmasının yapılmasıdır. İşlemde kullanılacak olan dolgu ihtiyacı hekim tarafından belirlenir. Bölgeye uyuşturucu krem uygulaması yapılmasının sonrasında dolguya yer verilir.

Günlük yaşantı içinde sıklıkla gerçekleştirilen mimik hareketleri, herhangi bir şeyi okurken dikkat kesilme ya da stres kaynaklı olarak yaşanan kaş çatma hareketi akabinde alanda oluşan derin çizginin giderilmesinde dolgunun yanı sıra botoks işlemine de yer açılabilmektedir.

Tek başına botoks ya da tek başına dolgu kimi zaman yeterli olmak ile beraber her iki uygulamanın da yapılması lazım gelen durumlar bulunmaktadır. Kaş arası çizginin giderilmesi işleminde tek başına dolgu ya da botoksun veya her ikisinin kullanılıp kullanılmayacağına ise uzman karar verir.

Kaş Arası Çizgisinde Kullanılan Dolgular Nelerdir?

Kaş arası çizgi dolgu uygulaması ile kesin olarak çözüme ulaşmaktadır. Uygulanacak olan dolgu miktarı ise hekim tarafından belirlenir. Dolgu miktarının belirlenmesinde ise kaş arası çizginin derinliği incelenerek buna göre net karara ulaşılmaktadır.

Kaş arası çizginin giderilmesinde tercih edilen dolgu çeşidi ve dolgu miktarı hekim tarafından belirlenmekte olup dolgu ile beraber botoksun da önerildiği durumlar vardır. Özellikle kişinin istemsiz olarak kaş çatma eğiliminde olması hekim tarafından botoks işlemine yer açılmasını gerekli kılabilmektedir.

Kaş arası çizginin giderilmesinde derinin kalınlığı ve inceliği de önemli bir etkendir. İnce deriye sahip olanlar da uygulamanın daha dikkatli yapılması gerekmektedir.

Kaş arasında çizgiler için önerilen dolgu ve botoks işlemleri çizginin çok fazla derin olması durumunda ilk günkü haline dönüşünü zorlaştırabilir. O sebep ile uygulanacak olan tedavi işlemleri için çizginin aşırı derinleşmesine izin vermeden yer verilmesi tedavinin daha etkin olması ve başarı oranının artması açısından avantaj sağlamaktadır.

Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP