Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Göz altında oluşan problemler, kişinin normalden daha yorgun ve yaşlı görünmesine yol açabilir. Her yaşta görülen göz altı problemleri günümüz tıp teknolojisiyle birlikte kolaylıkla giderilebilir. Bu uygulamada göz altındaki çukurların yanakla aynı seviyeye getirilmesi sağlanır ve yüze canlılık kazandırılır.

Peki göz altı ışık dolgusu nedir, nasıl yapılır ve kimlere uygulanır? İşte bütün ayrıntılar…

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz altı problemleri pek çok kişide yoğun çalışma, yorgunluk ve genetik nedenler gibi farklı faktörlere bağlı olarak gelişen oldukça rahatsız edici bir sorundur. Bu sorun, genç yaştaki bireylerin daha yaşlı görünmesine neden olur ve istenmeyen bir durumdur.

Göz çevresinde oluşan morluk problemlerinin tedavisinde dermatolojik ürün kullanımının etkili olmaması veya geçici tedavi yöntemleri sunması, daha farklı tedavi uygulamalarını gerekli kılar.

Göz altı ışık dolgusu, göz altındaki cilt problemlerini kalıcı ve etkili şekilde çözmek için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde ciltteki hidrasyon seviyesi düzenlenir ve cilt rengi eşitlenir. Bu sayede göz altı ve yanaklar arasında seviye ile renk farkının giderilmesi sağlanır ve cilde yeni bir görünüm kazandırılır.

İletişime Geç


Göz Altı Işık Dolgusu
Nasıl Yapılır?

Işık dolgusu tedavisi, göz altı bölgesinde torbalanma, çukur, morluk ve kırışıklık oluşan bütün erişkinlere uygulanabilir.

Bu tedavide hyaluronik asit adı verilen bir dolgu maddesi kullanılır ve cilde kaybettiği canlılık ile nemi geri kazandırmak amaçlanır.

Cildi besleyen ve parlaklaştıran bu uygulama, diğer dolgu yöntemlerine göre daha farklıdır. Buradaki temel fark dolgunun deri altına değil, kemik üzerine yapılmasıdır.

Işık dolgusu da diğer yüz ve dudak dolguları gibi ince uçlu iğneler kullanılarak yapılır. Uygulamaya başlamadan önce göz çevresi incelenir ve tedavi planlanır. Daha sonra temizlenen göz çevresine ufak miktar anestezi uygulanarak enjekte işlemine başlanır.

Özel solüsyon çapraz bağların yer aldığı bölgeye enjekte edilir ve bölgedeki sorunların giderilmesi esas alınır. Dolgu işlemi ufak doz aşamalarıyla enjekte edilir, bu sayede hastanın ten rengi ve dokusuyla daha iyi uyum yakalamak amaçlanır.

Göz Altı Işık Dolgusu
Nasıl Etki Eder?

Işık dolgusu tedavisi, göz altındaki çukur ve morlukların giderilmesini sağlar. Morlukların tedavisi için dolgu maddesinin etkisi ve içeriği ayarlanır. Bu sayede cilde nem kazandırılır ve yorgun dokular yenilenerek canlandırılır. Cilde verilen solüsyon, çukurların yükseltilmesini sağlar ve bu şekilde morluk görünümü büyük ölçüde giderilir. Bu tedavi iki aşamada etki eder.

Öncelikle cilde tabaka güçlendirici ve canlı görünüm kazandırıcı hyaluronik asit enjekte edilir. Bu sayede göz altı torbalarının ve koyu dairelerin kamuflajı sağlanır. Diğer aşamada ise amino asit ile polivitamin içerikleri derinin uzun süre yenilenmesine yardımcı olur.

Uygulama sonrasında cilde verilen dolgu maddeleri bir süre daha emilmeye devam eder. Solüsyonun cilde zaman içinde daha fazla nüfuz etmesi, tedavi etkilerinin daha net görünmesini sağlar.

Göz Altı Işık Dolgusu
Kalıcı Mıdır?

Işık tedavisi, tam etkilerini uygulamadan bir süre sonra belli eder. Cilde uygulanan solüsyonun cilt tarafından emilmeye devam etmesi, tedavi sürecinin uzun süre etkisini yitirmeden belli olmasını sağlar.

Göz altı ışık uygulamasının kalıcılık süresi kişiden kişiye değişse de ortalama 6 ay ila 1.5 yıl arası sürer. Aynı uygulamanın birden fazla yaptırılması ise her uygulamada kalıcılık süresinin uzamasını sağlar. Dolayısıyla ışık dolgusu kalıcılık süresi oldukça uzun bir tedavi yöntemidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz altı ışık dolgusundan sonra hastalar kısa süre içinde günlük yaşantısına dönebilir. Ancak tedavi sürecinin daha hızlı ilerlemesi ve komplikasyon riskinin sıfıra indirilmesi için hastanın dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar şu şekilde sıralanır:

  • İşlem sonrasında en az 4-5 saat bölgenin sudan korunması gerekir. Daha sonra bölgeye soğuk buz uygulanabilir.
  • Özellikle ilk 3 gün uyku pozisyonu oldukça önemlidir. Bu aşamada kişinin sırt üstü uyuması ve kafasını yüksek tutması önerilir. Yüzü sıkıştıracak pozisyonlardan içe kaçınılmalıdır.
  • İşlem sonrasında gözleri ovuşturmamak önemlidir.
  • İşlemin ardından birkaç gün boyunca dolgunun daha iyi oturmasını sağlamak için aşırı gülmek ve göz çevresini zorlayacak hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır.
  • İlk gün ve sonraki gün sıcak duş alınmamalı, nemli ve buharlı ortamlarda durulmamalıdır.
  • Doktorun önerisi dışında göz çevresine herhangi bir losyon ya da krem uygulaması yapılmamalıdır. Makyaj, cilt bakım ve kuaför gibi işlemlerin de birkaç gün ertelenmesi gerekir.
  • Yoğun spor egzersizlerine en az 1 hafta ara vermek uygun olur.
  • Kanama riskini azaltmak için kan sulandırıcı ilaç ve gıda tüketiminden uzak durulmalıdır.
  • Uygulama öncesi ve sonrasında sigara kullanmamak gerekir. Çünkü sigara kanama riskine yol açabilir ve tedaviyi kötü etkileyebilir.
  • Aşırı sıcak ve soğuk havalar da tedaviyi olumsuz yönde etkileyebilir. Bunun için tedavi sürecinin ortalama sıcaklıklara denk getirilmesi önerilir.

 

İşlem sonrasında hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur ve taburcu edilir. Yukarıdaki durumlara dikkat edilmesi halinde hasta kısa sürede günlük hayatına dönebilir.

Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP