yağ-dolgusu-fiyatları

Yağ Dolgusu
Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Günümüzde estetik alanında pek çok farklı yöntem kullanıyor. Bu yöntemlere zaman zaman sağlık ile ilgili sorunları ortadan kaldırmak, bazen de daha genç bir görünüme kavuşmak ya da estetik bir görüntü yaratmak adına başvuruluyor.

Yağ enjeksiyonu veya yağ dolgusu da bunlardan bir tanesidir.

Son yıllarda yaygınlaşan yöntemlerden biri de yağ dolgusu. Peki yağ dolgusu nedir ve neden yapılır? Yağ dolgusu işleminin avantajları nelerdir? Tüm merak edilenleri sizler için inceledik ve bir araya getirdik...

Yağ Enjeksiyonu
Nedir ve Neden Yapılır?

Yağ dolgusu, genellikle yüze yapılan fakat vücudun başka bölgelerine de yapılabilen bir işlemdir ve dolgunluk sağlamak amacıyla yapılır. Yanak ve dudak çizgilerine, alına, yanaklara, çene ucuna, dudaklara, kalçaya ya da bacaklardaki çökük alanlara da yapılabilir. Dolguda kullanılacak olan yağlar genellikle liposuction enjektörleri kullanılarak karından alınır.

Fakat gerekli olduğu durumlarda belden ya da kalçadan da alınabilir. Nadiren de olsa kol ya da bacaklardan, göz kapağı estetiği yapılan hastalar için göz altı torbalarından da yağ alınabilir.

İletişime Geç


Yağ dolgusu en yaygın şekilde yüze yapılır. Yüz bölgesindeki derinin altında bulunan yağ dokusu azaldıkça, cildin gerginliğini kaybetme süreci başlar. Böylelikle yüzde kırışıklık, çukurlanma ve çizgiler meydana gelir.

Bu durum sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmıyor olsa da, estetik olarak hoş görünmediği için kişinin kendisini mutsuz hissetmesine neden olur.

Bu sebeple yağ enjeksiyonu işlemleri en çok yüze yapılır. Yağ dolgusu günümüzde en çok şu amaçlarla yapılmaktadır:

  • Dudakları kalınlaştırmak,
  • Elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak,
  • Alt çeneyi büyütmek,
  • Ağız kenarındaki derin kırışıklıkları doldurmak ve yok etmek,
  • Kalçaların şeklini düzeltmek,
  • Daha önceki liposuction işlemleri sebebiyle oluşan çöküklükleri ve deformasyonları düzeltmek.

Yapılan işlemlerin başarısı genellikle verilen hücrelerin yeni yerlerinde yaşamaya devam edebilmesine bağlıdır. Eğer verilmiş olan hücreler ölürse, birkaç hafta içerisinde dolgunun bütün etkisi ortadan kalkar.

Yağ Dolgusu - Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu sırasında genel anestezi uygulanmaz, lokal anestezi yeterli olmaktadır. Nadiren de olsa bir cerrahi girişim durumunda genel anestezi tercih edilebilir. Örneğin bir yandan yüz germe işlemi yapılacak ve bir yandan da yanaklara yağ enjeksiyonu gerçekleşecekse, genel anestezi uygulanabilir.

Enjeksiyon için alınan yağlar öncelikle yıkama ve santrifüj gibi işlemlerden geçer. Ardından her nereye enjekte edilecekse, buna uygun bir enjektöre aktarılır ve bu şekilde enjekte edilir. Söz konusu işlem sırasında hastanın vücuduna herhangi bir kesi işlemi uygulanmaz.

Dolayısıyla iz bırakması gibi bir durum söz konusu değildir. Operasyon yaklaşık olarak 30 ila 60 dakika arasında sürer ve ameliyathane ortamında yapılır. Eğer doğru aletler, doğru tekniklerle birlikte kullanılırsa, yapılan yağ dolgusu işlemlerinin başarıya ulaşma ihtimali çok yüksek.

Lipofilling'in Avantajları ve Dezavantajları

Her işlemde olduğu gibi yağ dolgusu işleminin de bir takım avantajları ve dezavantajları bulunur. Buna göre, yağ dolgusunun avantajlarına dair şöyle bir liste yapabiliriz:

  • İstenilen ölçüde yağ dolgusu elde edilebilir.
  • İşlem gerçekleştikten sonra enjekte edilen yağların yüzde 70’lik kısmı 6 ay içerisinde erir. Fakat kalan yüzde 30’luk kısım ömür boyu kalıcıdır.
  • Diğer dolgu uygulamaları ile mukayese edildiğinde enfeksiyon ya da alerjik reaksiyon gelişme ihtimali çok düşüktür.

Yağ dolgusunun işleminin dezavantajı olarak değerlendirilebilecek durumlar ise şunlardır:

  • Enjekte edilecek yağın elde edilebilmesi için bir ek işlem gerekir. Bu da işlem süresinin uzaması anlamına gelir.
  • Simetrik bölgelere yağ dolgusu uygulanması durumunda, bir taraftaki yağın daha fazla erimesi sonucunda asimetrik bir durum gelişme ihtimali vardır.

Bu dezavantajlarına rağmen yağ dolgusu, sahip olduğu avantajlarla en sık tercih edilen estetik operasyonlardan biri durumundadır. Doğru hekim tercihi ile yağ dolgusu işlemlerinden yüzde yüz başarılı sonuç elde edilebilir.

Yağ Dolgusu Sonucu Oluşabilecek Risk Faktörleri

Her operasyonda olduğu gibi yağ dolgusunda da ortaya risk faktörleri çıkabilir. Her ne kadar söz konusu risk faktörleri çok nadir olarak gerçekleşiyor olsa da bunlardan bahsetmekte fayda var. Söz konusu risk faktörleri şu şekilde:

  • Enjeksiyon sonrasında enfeksiyon gelişebilir. Enfeksiyon kendisini genellikle kızarıklık ya da ağrı ile gösterir ve genellikle antibiyotik ile kolayca tedavi edilir.
  • Yağların erimesine bağlı olarak dolgunluk kaybı gelişebilir.
  • İşlem bölgesinde uyuşukluk ya da hassasiyet gelişebilir.
  • Yüzeysel yağ dolgusu işlemlerinde renk değişimi meydana gelebilir.

 

Alanında uzman ve deneyimli bir doktordan destek alındığı zaman, bu risk faktörleri de büyük ölçüde ortadan kalkacaktır.

Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP