cilt-caltakları-tedavisi

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Vücudun farklı bölgelerinde değişen sebeplere bağlı olarak deformeler görülebilmektedir. Yaşanan deformasyonların arasında yer alan cilt çatlağı ise son derece yaygın olan sorunlar arasında yer almaktadır.

Cilt çatlağı nasıl oluşur sorusunun yanıtında cildin genel yapısı hakkında öncelikle bilgi vermek doğru olacaktır. Deri yüzeyi çatlakları dermis tabakasının gerilmesi sonucunda oluşmaktadır.

Dermis tabakasına kollajen ve elastin bulunur ve bu oluşumlar cildin esnek bir yapıya sahip olmasına destek olur.

Dermis tabakasında bulunmakta olan kollajen ve elastin proteinlerinin kopması, hasar alması ya da bağ zayıflığının görülmesi durumunda ciltte çatlak görüntüleri yaşanır.

Cilt çatlağı nedenleri ise son derece geniş bir listeye sahip olup genel olarak ani kilo alıp vermelere sebep olabilmektedir.

Stria olarak tıp dilinde ifade edilen cilt çatlakları ilk başlarda mor ya da kırmızı renk olup sonrasında beyaz renge dönüşmektedir.

Kişilerin sağlığı açısından herhangi bir sorun yaratmamak ile beraber estetik görüntü açısından sıkıntı yaratabilmektedir.

İletişime Geç


Cilt Çatlağının Oluşum Sebepleri Nelerdir?

Cilt çatlağının oluşum sebepleri genel olarak kilo alış verişi ile alakalıdır. Bunun yanı sıra başka birçok unsurda ciltte çatlakların oluşmasına sebep olabilmektedir.

Bazı egzersiz uygulamalarında kasların ani ve aşırı derecede geliştirilmesi, su oranın az olması, enfeksiyon hastalıkları, genetik yatkınlık, hamilelik, kilo alımı sonrasında ani kilo kaybı, uzun süre boyunca kullanılan kortizonlu ilaçlar ya da kremler, hormon değişimleri, obezite, derinin hassas yapıya sahip olması çatlak oluşumunda etkilidir.

Aynı zamanda kronik karaciğer rahatsızlığı ve cilt yaralanmaları sonrasında da ciltte çatlak oluşumu ile karşılaşılabilir.

Cilt Çatlaklarında Tedavi Yöntemleri

Cilt çatlaklarında tedavi yöntemleri farklı uygulamalar ile karşımıza çıkıyor.

Ciltte oluşan çatlağın derinliği de tedavi yöntemlerin başarı oranını değiştirmekte olup seanslarında artması mümkün olmaktadır.

Genel olarak cilt altında yer alan kollajen proteininin uyarılarak kollajen üretimine tekrardan yer açılması işlemleri ile gerçekleştirilir.

Farklı uygulama yöntemleri içinden cildiniz için en uygun olan tercihin yapılması ve tedavinin gerçekleştirilmesinde ise mutlaka uzman desteğinin alınması gerekir.

Aksi durumda olumsuzlukların yaşanması sonucunda geri dönüşü olmayan problemler yaşanabilir.

  • Radyofrekans Tedavi Yöntemi
    • Cilt çatlağı tedavisinde yer alan radyofrekans son yıllardan en sık kullanılan işlemler arasında yer alır. Cihaz üzerinde yer alan iğneler ile radyofrekans dalgaları deri altı bölgesine iletilir. Kollojen üretimi gerçekleştiren dokuların iğneler ile gönderilen frekans sayesinden uyarılması sağlanır. Cilt çatlağının derinliğine göre de uygulanacak olan seanslar ve aralıkları da farklılık göstermektedir.
  • Fraksiyonel Lazer Tedavi Yöntemi
    • Radyofrekans yöntemi ile benzer olan işlemler dermis katında bulunan kollajen proteinin uyarılması işleminin yapılmasıdır. En etkili çatlak tedavi yöntemleri içinde bulunup konusunda uzmanlığı bulunan kişilerden yardım alınması gerekir. Lazer ışınları sayesinde cildin elastiklik üretimi yapan alana ulaşılarak uyarı yapılır. Çatlak tedavisinde uygulanan bu yöntem aynı zamanda cilt yenileme ve sıkılaştırma işlemleri, ameliyat yararları gibi taleplerde de uygulanabilmektedir. Uygulama da uzman tarafında belirlenen seans aralıkları ile işlemler yürütülebilmektedir.
  • Platalet Rich Plasma Tedavi Yöntemi
    • Cilt onarım işlemlerinde farklı birçok yöntemde yararlanılmaktadır. Bu yöntemler içinde yer alan Platalet Rich Plasma diğer iki yönteme göre son derece farklı olarak gerçekleştirilmektedir. Uygulama yöntemi için öncelikle hastadan kan alımı yapılır. Kan alımı sonrasında kanın ayrıştırılması sağlanır. Ayrıştırılmış olan kan çatlak olan bölgeye enjektör ile uygulanmaktadır. Uygulama sonrasında destek için Fraksiyonel lazer tedavisine de yer açılarak daha etkili bir sonuca ulaşılması da mümkün olur.
  • Dermaterapi Tedavi Yöntemi
    • Cilt çatlaklarının tedavi edilmesi işlemler arasında dermaterapi tedavisi yer almaktadır. Dermaterapi uygulamasında mikro boyuta sahip olan yüzlerce iğnenin alana uygulanması ile yapılır. Ciltte kanalcık oluşumunu hedefleyen Dermaterapi tedavi uygulamasının daha etkin olmasını sağlamak adına cilde kök hücre ekstresinin eklenmesi de mümkündür. Cilde gerçekleştirilecek olan kök hücre ekstresi ve mikro iğne uygulamaları ile beraber cildin alt dokusunda yer alan kollajen yenilenir ve çatlak görüntüsünün büyük bir oranda giderilmesi de sağlanır.
  • İlaç ve Krem Desteği
    • Uygulanan tedavi yöntemleri sonrasında cilt çatlaklarında başarı oranın artması ve daha kısa sürede kollajen üretiminin canlanması için cilt yüzeyine de uzman tarafından önerilen krem ve C vitamini desteği de sunulur. Bunun yanı sıra bol su tüketimi de tedavi yöntemleri sonrasında uzman tarafından önerilmektedir.

Cilt Çatlağı Tedavisinde Neye Dikkat Etmeli?

Deri deformasyonların arasında yer alan cilt çatlağının oluşumu sonrasında cildin ilk görüntüsüne kavuşması kesin olarak sağlanamamak ile beraber çatlak görüntüsünün büyük oranda giderilmesi mümkün olur. Uygulamanın gerçekleştirilmesinde ise mutlaka uzman desteğinin alınması gerekir.

Uygulama detayları sadece bilgi amaçlı olarak verilmiş olup cildiniz için en uygun olan yöntem ve tedavinin uygulanması sonrasında gerçekleştirilmesi gerekenler uzman tarafından belirlenmektedir. Hekim tarafından reçete ile sunulacak olan ilaç ve krem kullanımına yer açmanın yanı sıra güneş ışınlarından da uzak durulması önerilmektedir.

Uygulama detayları sadece bilgi amaçlı olarak verilmiş olup cildiniz için en uygun olan yöntem ve tedavinin uygulanması sonrasında gerçekleştirilmesi gerekenler uzman tarafından belirlenmektedir. Hekim tarafından reçete ile sunulacak olan ilaç ve krem kullanımına yer açmanın yanı sıra güneş ışınlarından da uzak durulması önerilmektedir.

Bu makaleler bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İşlemin yapılıp yapılmadığını ve size uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP