Meme kanseri tedavisi cerrahi tedavi, kemoterapi, radyoterapi ve hormonoterapi olmak üzere 4 farklı yöntemle gerçekleştirilir. Meme kanseri tedavisinde kullanılan söz konusu yöntemler, hastanın anatomik durumuna ve meme kanserinin seviyesine göre belirlenir. Buna göre, uygulanan tedavi yöntemlerinin detayları ise şu şekildedir:
- Cerrahi Tedavi: Tedavinin ilk aşaması budur. Meme içerisinde bulunan kanserli doku cerrahi olarak çıkarılır. Bu tedavi yöntemi sırasında memenin bir kısmı alınabileceği gibi, tamamı da alınabilir.
- Radyoterapi: Işın tedavisi olarak da adlandırılan bu tedavi yöntemi, memedeki kanserli dokunun alınmasından sonra bölgede kanserli hücre kalmış olabileceği ihtimaline karşı uygulanır. X ışınları meme ve koltuk altı bölgesine uygulanır. Tedavi süreci genellikle 4-5 hafta boyunca, haftanın 5 günü şeklindedir.
- Kemoterapi: Kanserli hücrelerle savaşan ilaçların kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem genellikle cerrahi tedaviye destek olması açısından uygulanmaktadır.
- Hormonoterapi: Meme kanserinde bazı kanserli hücreler östrojen hormonuna karşı duyarlılık geliştirmiştir. Eğer östrojen hormonu kanserli hücrelerin büyümesine neden oluyorsa, hormon tedavisi uygulanır ve böylelikle östrojen dengesi kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini engelleyecek şekilde kurulmuş olur.