kök hücreli yağ enjeksiyonu

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Son yıllarda estetik görünümü iyileştirmek, yaşlılık ve güneş ışını gibi olumsuz faktörleri gidermek için sıklıkla uygulanan yöntemlerden biri de kök hücre yönünden zengin yağ enjeksiyon uygulamasısıdır. Kendi kendini yenileme özelliğine sahip olması nedeniyle benzer uygulamalardan ayrılan kök hücreli yağ enjeksiyonu, daha kalıcı ve başarılı sonuçları ile öne çıkan operasyonlar arasındadır. Böylece cilt üzerinde daha uzun süreli yenilenme ve iyileşme etkisine yol açar.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Kök hücreler, insan vücudunun bütün dokularında yer alan ana hücre yapılarıdır ve ilgili doku ve organda gerekli olması halinde istenen çeşitte hücreye dönüşebilirler. Bu nedenle genellikle yenilenme ve iyileşme görevlerini üstlenerek doku hasarının önlenmesine yardımcı olurlar. Pek çok farklı modern tıp uygulamasında kullanılan kök hücre tedavisi, hastalıklı dokuların damar yoluyla veya doğrudan aktarım sonucu iyileşmesine yardımcı olur. İyileştirici etkileri nedeniyle özellikle yaşlanma, doku bozulması, güneş lekesi ve sivilce gibi sorunların düzeltilmesinde de kök hücre tedavisinde sıklıkla faydalanılır.

Genel olarak vücuttaki fazla yağ dokularının bölgesel işlem yardımıyla doku eksiği olan alana transfer edilmesi olarak tanımlanan yağ enjeksiyon uygulamaları, çeşitli estetik problemlerin giderilmesi için kullanılır. Dudak kalınlaştırma, popo estetiği ve yaşlılık deformasyonlarını azaltma gibi çeşitli alanlarda kullanılan bu uygulama, kendi kendini yenileme özelliğine sahip kök hücrelerle zenginleştirildiği zaman işlemin iyileştirici etkileri de daha fazla olur.

İnsan vücudundaki her doku ve organ zamana bağlı olarak belirli oranda bozulmaya uğrar. Kimi zaman güneş, beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler gibi nedenlerden dolayı bozulma hızı artabilir ve cilt üzerindeki olumsuz etkiler daha erken dönemde fark edilir hale gelebilir. Temel amacı; bozulan doku ve hücrelerde kalıcı yenilenme sağlamak olan kök hücreli yağ enjeksiyonu ise, insan vücudundan alınan yağ dokuların estetik görünümü iyileştirmek üzere yeniden kullanılmasına yardımcı olur.

İletişime Geç


Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonun Avantajları Nelerdir?

Son yıllarda yüksek kalıcılık ve başarı oranı ile öne çıkan kök hücreli enjeksiyon uygulamaları, klasik yöntemlere göre çok daha avantajlıdır. Klasik yağ enjeksiyon operasyonlarından bir süre sonra, görünür etkilerde azalma meydana gelir ve enjekte edilen yağ dokusunun yaklaşık %70’i 1 yıl içinde eriyerek kaybolur. Kök hücreli yağ enjeksiyonu ise kendini yenileme özelliğine sahip olması nedeniyle uzun süreli kalıcılık sağlar. Bu uygulamayı diğerlerinden ayıran temel avantajları ise şunlardır:

  • Kök hücre enjeksiyonu, uygulama bölgedeki hücre çoğalmasını ve yenilenmesini tetikleyerek kalıcı sonuçlar doğurur.
  • Kas, yağ ve deri dokuları üzerinde ayrı ayrı etkiye sahiptir.
  • Yaşlanmayla birlikte cilt elastikiyetinin kaybolması ve doku deformasyonunun gözlenmesi gibi sorunlar kök hücre tedavisi ile tersine çevrilebilir.
  • Kök hücre uygulanan bölge canlı, genç ve diri bir hal alır.
  • Kişinin sadece kendi hücre dokuları kullanıldığından sentetik ve kimyasal madde kullanımı gerektirmez, böylece alerjen etkiye neden olmaz.
  • Bölgesel ihtiyaca uygun şekilde ve oranda enjeksiyon yapılmasına izin verir, böylece işlem verimini artırır.
  • Kök hücre üretimi ömür boyu devam ettiğinden estetik görünüm istenen forma getirilebilir ve uzun süre korunabilir.
  • Hem uygulama hem de sonuç bakımından, sentetik enjeksiyonlara göre çok daha doğal ve sağlıklıdır.
  • İşlem sonunda herhangi bir kesi izi kalmaz, komplikasyon riski ise en aza indirgenir. Bu şekilde konforlu iyileşme de sağlanmış olur.
  • Kolay uygulanabilir bir yöntemdir.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Nerelere Uygulanır?

Kök hücreli yağ enjeksiyonu insan vücudunun farklı bölümlerinde kullanım için uygundur, kısaca kullanım alanları ise şu şekildedir:

  • Ameliyatsız meme büyütme
  • Bacak kalınlaştırma ve simetrisi
  • Penis kalınlaştırma
  • Popo dolgunlaştırma
  • Yara izi çöküntülerini giderme
  • Vücut konturunu düzenleme
  • El ve yüz yaşlanma etkilerini giderme
  • Liposuction sonrası meydana gelen deformasyonları düzeltme
kök hücreli yağ enjeksiyonu

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Kök hücreli yağ enjeksiyon uygulamaları kısa sürede ve kolay şekilde tamamlanabilir ancak işlem öncesinde fiziki muayene yapılarak kişisel gereksinimlerin belirlenmesi gerekir. İlk muayenede kullanılan ilaçlar, genel sağlık durumu gibi genel kontrollerin yanı sıra kişinin istekleri ve uygulama sonrası kazanılacak etkiler birbiriyle karşılaştırılır. Böylece hangi bölgeden doku alınacağı, hangi bölgeye ne kadar transfer yapılacağı gibi temel operasyon adımları belirlenir. İşlemden önce karın, bacak ve basen gibi yağ fazlalığı olan bölgelerden, ihtiyaca uygun oranda doku alınarak laboratuvara gönderilir. Burada özel işlemlerden geçirilen dokular kök hücrelerine ayrıştırılırken iki farklı yöntem tercih edilebilir:

  • Ayrıştırılan kök hücresi uygulama bölgesine enjeksiyon ile transfer edilebilir.
  • Laboratuvar ortamında hazırlanan kök hücresi, kişiden alınan yağ doku ile karıştırılarak enjekte edilebilir.

Kişinin ihtiyacına göre belirlenen bu adımlardan sonra işlem bölgesine ilgili kök hücrelerin transferi sağlanır ve bölge genişliğine göre uygulama süresi 1 ila 6 saat arası değişir.

Kök Hücreli Yağ Enjeksiyonu Sonrası İyileşme

Kök hücreli yağ enjeksiyonundan sonra operasyon bölgesinde hafif ağrı, ödem ve sızlama gibi semptomlar görülebilir. Ağrı şikayetini önlemek için hekim tarafından reçete edilen ilaçları kullanmak yeterlidir ve genellikle 1-2 gün içinde geçer. Bölgedeki morluk ve ödem şikayetlerinin tamamen geçmesi ise 1 haftayı bulabilir, dolayısıyla uygulama etkileri en erken bu tarihten sonra anlaşılabilir. Kalıcı sonuçlar veren kök hücreli yağ enjeksiyonunda olası komplikasyonları önlemek için şunlara dikkat edilmesi önerilir:

  • Çoklu uygulamalardan sonra kontrol için 1 gece hastane yatışı
  • 1 hafta istirahat
  • Birkaç günlüğüne iş hayatına ara verme ve aktif egzersizden kaçınma
  • Geniş bölgeye yayılan uygulamalarda korse kullanma
  • Genel olarak %70-%80 oranında kalıcı olan kök hücreli enjeksiyonlarda komplikasyon riski oldukça düşüktür ancak mümkün olan en başarılı sonuçların alınması adına, tecrübeli bir hekim seçimi son derece önemlidir.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

TOP