Çoğu zaman lenf bezi ve yağ bezesi ile karıştırılan aksesuar meme, sağlık açısından risk taşımaz ancak hastaya düzenli muayene ve tetkik yaptırması önerilir. Bu sayede dokunun niteliği daha net anlaşılabilir. Nitekim, sadece ameliyat ile alınabilen aksesuar memenin öncelikle doğru şekilde teşhis edilmesi gerekir ve bunun için hasta öyküsü ile fiziki muayenenin ardından meme ultrasonundan faydalanılır. Fiziksel olarak rahatsızlık veren aksesuar meme dokularının basit bir operasyon ile çıkarılması mümkündür.
Aksesuar meme ameliyatı günümüzde modern ekipmanlar ve minimal invaziv teknikler uygulanarak yapılabilmektedir. Meme dokusunun bulunduğu bölgeye küçük kesiler açılarak gerçekleştirilen ameliyat sırasında, bölge tamamen temizlenerek kapatılır. Alana ufak çaplı müdahaleler yapıldığından kanama, enfeksiyon, yara izi gibi riskler de oldukça düşüktür. Ayrıca operasyon süresi kısa, iyileşme dönemi ise hızlıdır. Ameliyat sonrası atılan dikişler estetik olduğundan fiziksel görünümü zedeleyecek boyutta iz kalma riski de yoktur.
Bununla birlikte, aksesuar meme ameliyatı anestezi altında uygulandığından her ameliyatta olduğu gibi bir miktar risk taşır ancak hekim tecrübesi ameliyatın başarı oranını yakından etkiler. Genel olarak tehlikesiz ve kolay bir işlem olan aksesuar meme ameliyatı, deneyimli hekimler kontrolünde daha özenli ve titiz şekilde yapılabilir.