Genellikle küçük boyutlara sahip olan solunum fizyoterapi cihazı, komplike olmayan son derece basit bir cihazdır. Hastalar cihazın ağızlığını ağızlarına alır ve bu şekilde nefes alıp vermeye başlarlar. Nefes alıp verme ile birlikte cihaz içerisinde bulunan çelik bilye aşağı yukarı hareket etmeye başlar. Cihaz içerisinde bir basınç farkı oluşur ve bu basınç farkı bir titreşime neden olur.
Oluşan bu basınç farkı, solunum yollarında oluşmuş olan mukusu gevşetme konusunda etkilidir. Böylelikle hastada bir öksürme isteği meydana gelir ve bu şekilde mukus dışarı atılmış olur. Bir diğer yandan hastalar nefes verirken, cihazın uyguladığı bir direnç ile karşı karşıya kalır.
Hastalar da bu dirence karşı koyarlar ve bu şekilde akciğer etkinliği artırılırken, solunum yollarındaki kaslar güçlendirilir. Böylelikle nefes darlığı ve yorgunluk gibi şikayetleri olan hastalar, bu şikayetlerinden kurtulabilir.
Solunum fizyoterapi cihazları doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır. Solunum cihazı doktorlar tarafından farklı kullanım süreleri ile önerilebilir fakat genellikle tavsiye edilen süreler şu şekildedir: Her seans minimum 5 maksimum 15 dakika olmak üzere, her gün 2 ila 4 seans.
merhabalar hangi tedavilere kullanılıyo teşekkürler