Kök hücreler, insan vücudunun bütün dokularında yer alan ana hücre yapılarıdır ve ilgili doku ve organda gerekli olması halinde istenen çeşitte hücreye dönüşebilirler. Bu nedenle genellikle yenilenme ve iyileşme görevlerini üstlenerek doku hasarının önlenmesine yardımcı olurlar. Pek çok farklı modern tıp uygulamasında kullanılan kök hücre tedavisi, hastalıklı dokuların damar yoluyla veya doğrudan aktarım sonucu iyileşmesine yardımcı olur. İyileştirici etkileri nedeniyle özellikle yaşlanma, doku bozulması, güneş lekesi ve sivilce gibi sorunların düzeltilmesinde de kök hücre tedavisinde sıklıkla faydalanılır.
Genel olarak vücuttaki fazla yağ dokularının bölgesel işlem yardımıyla doku eksiği olan alana transfer edilmesi olarak tanımlanan yağ enjeksiyon uygulamaları, çeşitli estetik problemlerin giderilmesi için kullanılır. Dudak kalınlaştırma, popo estetiği ve yaşlılık deformasyonlarını azaltma gibi çeşitli alanlarda kullanılan bu uygulama, kendi kendini yenileme özelliğine sahip kök hücrelerle zenginleştirildiği zaman işlemin iyileştirici etkileri de daha fazla olur.
İnsan vücudundaki her doku ve organ zamana bağlı olarak belirli oranda bozulmaya uğrar. Kimi zaman güneş, beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler gibi nedenlerden dolayı bozulma hızı artabilir ve cilt üzerindeki olumsuz etkiler daha erken dönemde fark edilir hale gelebilir. Temel amacı; bozulan doku ve hücrelerde kalıcı yenilenme sağlamak olan kök hücreli yağ enjeksiyonu ise, insan vücudundan alınan yağ dokuların estetik görünümü iyileştirmek üzere yeniden kullanılmasına yardımcı olur.